fbpx

In Septembrie si Octombrie va fi plin de Festivaluri in Oradea

teatrul-regina-maria-oradeaÎn această toamnă Teatrul Regina Maria are tolba plină de festivaluri.

 

22 August 2013

13:53

Din Septembrie începând, reprezentațiile teatrale pun stăpânire pe Oradea. Ioana Ștef, purtătorul de cuvânt al Teatrului Regina Maria, ne-a anunțat că pregătirile pentru ediția cu numărul XIX a Festivalului de Teatru Scurt (FTS) – 20 – 29 Septembrie – au început. Mai mult Agenția de Bilete a instituției teatrale s-a deschis, iar voi vă puteți deja cumpăra bilete pentru spectacolul „Zbor deasupra unui cuib de cuci” ce se va juca pe 04 Septembrie 2013, de la ora 19:00 în Sala Mare a Teatrului.

O noutate a FTS 2013 o constituie Festivalul de Teatru Circ, un adevărat fenomen în Europa. Vor fi puse în scenă 3 piese ale unor trupe invitate tocmai din Franța: „Les rois vagabonds”, „Les jours hereux” și „ICI…” al Cirque Babette.

Ca și o continuare a FTS la Oradea începe în perioada 04 – 06 Octombrie și Festivalul Concurs de Teatru Scurt pentru Elevi. Evenimentul va avea loc la Sala Arcadia în organizarea Colegiului Național „Emanuil Gojdu” în parteneriat cu Teatrul Regina Maria, Revista de Cultură „Familia” și Fundația Academia Civică Bihor.

Al treilea este Festivalul de Teatru pentru Copii Arcadia, 07 – 12 Octombrie 2013.  Vor participa cinci teatre de profil, inclusiv cel orădean, din București, Arad, Alba Iulia și Cluj Napoca. Surprinzător este faptul că spectacolele se adresează atât publicului tânăr, de la 2 ani începând, cât și celui adult, de până la 99 de ani.

Acum că știți ce vă așteaptă nu vă rămâne decât să vă pregătiți portofelele și să alegeți reprezentațiile pe care doriți să le vedeți!

 

Ioana Mădălina Ștefănică