fbpx

Oradea Healthy Plate 2024, conferința dedicată sănătății & siguranței clienților HoReCa!

oradea healthy plate, ramona tomuta, hotel hiltonClientul e pe primul loc în Oradea. Iar evenimentele care pregătesc domeniul HoReCa pentru a-și crește nivelul de calitate, sănătate & siguranță încep să fie tot mai dese. 

 

14 Martie 2024

19:22

Oradea e atentă la detalii primăvara aceasta. Și nu orice fel de detalii, cu acelea care privesc sănătatea și siguranța alimentară în domeniul hotelurilor, restaurantelor și cafenelelor (HoReCa).

Timp de două zile, între 27 – 28 Martie 2024, la Hotelul Hilton, are loc prima ediție a conferinței „Oradea Healthy Plate”.

Nutriția, dietetica, sănătatea, siguranța alimentară, siguranța în HoReCa, se unesc într-o experiență practică și teoretică ce le va oferi celor prezenți un set complex de informații care să-i ajute să își mențină sau să își recâștige sănătatea.

Astfel de manifestări au mai avut loc în orașul nostru, dar nu de o astfel de amploare. Și nu e întâmplător nici că au loc, și nici faptul că specialiștii din HoReCa dau curs invitației și pun mână de la mână pentru a educa și oferi exemple de bune practici pentru o experiență tot mai bună în localurile orădene.

Conferința Oradea Healthy Plate este inițiată de prietena noastră Ramona Tomuța, cea care a demarat și proiectele de educare culinară a copiilor, Mâncarea e Bucurie, proiecte în care copiii învață să gătească sănătos iar costurile de participare sunt suportate de parteneri astfel încât accesul la educație să fie liber pentru toți copiii indiferent de venituri.

Avem încrederea că și Oradea Healthy Plate 2024 va fi un succes, cu atât mai mult cu cât se desfășoară pe parcursul a două zile, iar invitații sunt unul și unul:

27 Martie 2024

  • 09:00 – 09:05 Deschidere eveniment
  • 09:05 – 09:30 Riscuri și beneficii ale utilizării suplimentelor alimentare în asociere cu medicamentele, Prof: univ: habil: dr: farm: Laura Grațiela Vicaș
  • 09:30 – 09:55 Integrarea dietei și a stilului de viață ca strategii complementare pentru managmentul endometriozei, Dietetician Dr. Laura Gavrilaș & Dietetician Diana Crișan
  • 09:55 – 10:20 Ancheta alimentară: de la teorie la practică, Dietetician Dorina Butariu
  • 10:20 – 10:45 Capacitatea antioxidană a ceaiurilor: obiceiuri de utilizare și beneficii nutriționale, Prof: univ. dr. Annamaria Pallag
  • 10:45 – 11:00 Cafeaua între pasiune și afacere: Pas cu pas în universul cafelei, Cristian Terec, Black Wolf
  • 11:00 – 11:20 Pauză de cafea
  • 11:20 – 11:45 Componentele esențiale ale unui program eficient de slăbire, Dietetician Anca Ignat Sâncrăian
  • 11:45 – 12:10 Managementul malnutriției la pacientul oncologic, Dr. Irina Mateieș
  • 12:10 – 12:35 Nutri-ateliere de sănătate: proiect educațional adresat persoanelor cu diagnostic de cancer, Dietetician dr. Ioana Haș
  • 12:35 – 13:00 Procesarea alimentelor și impactul asupra valorii nutriționale, Prof. univ. dr. Dan Vodnar
  • 13:00 – 13:25 Nutriția pacientului critic: dificultăți și provocări, Prof. univ. dr. Constantin Bodolea
  • 13:25 – 14:30 Pauză de prânz
  • 14:30 -14:45 Prezentare partener eveniment
  • 14:45 – 15:10 Elemente de nutriție în bolile tubului digestiv, Dr. Alina Borza & Dietetician dr. Ioana Haș
  • 15:10 – 15:35 Uleiul extravirgin de măsline: adevăruri și mituri demontate, Andreea Koronios, Zaliari Olive Oil
  • 15:35 – 16:00 Nu-mi atinge cafeaua! Determinanții genetici ai aportului de cafeină, Drd. Maria Vrânceanu
  • 16:00 – 16:25 Fructe și medicamente: cum interacționează și de ce trebuie să ținem cont, Prof. univ. dr. Lorena Filip
  • 16:25 – 16:45 Pauză de cafea
  • 16:45 – 17:00 Prezentare partener eveniment
  • 17:00 – 17:25 Polimorfismele genetice și influența lor în procesul de îmbătrânire prematură a pielii: Perspective nutriționale și de stil de viață, Dietetician Alexandra Maria
  • 17:25 – 17:50 Tulburările de comportament alimentar: realitatea clinică, Psiholog clinician Lioara Ioana Ciugudean
  • 17:50 – 18:05 Prezentare partener eveniment
  • 18:05 – 18:30 Obezitatea și diabetul de tip 2: Nutriție și intersecții farmacologice, Dr. Adrian Copcea
  • 18:30: Închidere ziua I

 

28 Martie 2024

  • 09:30 Deschidere ziua II
  • 09:35 – 09:55 Pâinea cu maia artizanală vs pâinea comercială: Nutritivitate, digestibilitate și impactul asupra HoReCa, Raluca Chișbora, Brutăria Dorbob
  • 09:55 – 10:20 Kintaro – Bucătărie de nișă într-un oraș în plină dezvoltare, Adrian Baziliuc, Kintaro Sushi & More
  • 10:20 – 10:45 Analiza senzorială a produselor alimentare între valoare și bucurie psihosenzorială, Ing. Dr. Dorin Popa
  • 10:45 – 11:15 Cafeaua: legătura dintre energie și comunitate, Linda Sereș, Ristretto
  • 10:45 – 11:15 Storytelling prin mixologie: O călătorie în lumea cocktailurilor și a poveștilor spuse în bar, Imre Pal, Manager Ristretto
  • 11:15 – 11:30 Pauză de cafea
  • 11:30 – 11:40 Prezentare partener eveniment
  • 11:40 – 12:05 Pericole ascunse în farfurie: contaminanți, pesticide și toxiinfecțiile alimentare asociate, Dr: Sanda Florentina Bortiș, DSVSA Bihor
  • 12:05 – 12:25 De la expat la elita gastronomiei românești, Chef Eugen Pocian, Corsarul
  • 12:25 – 12:35 Prezentare partener eveniment
  • 12:35 – 13:30 Pauză de masă
  • 13:30 – 14:10 Standarde și practici pentru siguranța alimentară: de la catering la restaurante, Dr. Szalo Mureșan Dumitru, DSVSA Bihor
  • 14:10 – 14:30 Berea artizanală vs berea clasică: o analiză a tehnologiei și diferențelor de proces, Paul Olău, Beers Nova
  • 14:30: Închidere eveniment

După cum puteți vedea din programul celor două zile, nume cu experiență în HoReCa vor transmite din cunoașterea lor, specialiști, dieteticieni, dar și medici, profesori de valoare pe care universitățile noastre încă îi au vor fi prezenți, fiecare participând cu intenția frumoasă de a aduce plus valoare conferinței „Oradea Healthy Plate” 2024, implicit vieților noastre.

 

Evenimentul se adresează nutriționiștilor, dieteticienilor, reprezentanți HoReCa, studenților și tuturor persoanelor preocupate de alimentația sănătoasă.

Pentru a participa, cei interesați își pot achiziționa biletele ușor, de pe iabilet.ro, adică dând click AICI.

 

Ioana Mădălina Ștefănică

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *