fbpx

Zilele Sfântului Ladislau în Cetatea Oradea. Program complet 2018

Mai multe zile de sărbătoare și de spectacole. 

 

18 Iunie 2018

16:17

În perioada 18 – 24 Iunie 2018, a șasea ediție a Zilelor Sfântului Ladislau se va desfășura, cu precădere, în Cetatea Oradea. Organizatorii anunță evenimente și concerte deosebite.

Schița programului transmis este următoarea:

Luni, 18 Iunie 2018

  • 15:30DEPUNERE DE COROANE LA STATUIA SFÂNTULUI LADISLAU DIN ORADEA. Loc: Bazilica Romano-Catolică, Oradea
  • 16:30DEZVELIREA FESTIVĂ A BUSTULUI CONTELUI RHÉDEY LAJOS. Loc: Parcul Nicolae Bălcescu
  • 19:00GALA FESTIVĂ DE DESCHIDERE. Loc: Teatrul Szigligeti. Organizator: Asociația Szent László

Marți, 19 Iunie 2018 

  • 17:00DOWNLOAD DESIGN – EXPOZIȚIE. Loc: Cetatea Oradea, corpul G. Expoziția Download Design, așa cum arată și numele său, oferă vizitatorilor spre vizionare schițe de produs, schițe de mobilier care pot fi descărcate gratuit de pe Internet. Acest proiect experimental dorește, pe de o parte, să găsească soluții la niște probleme din domenii precum industria lemnului, industria mobilei, și, pe de altă parte, se adresează publicului larg căruia vrea să îi facă accesibilă mobila de designer. Esența proiectului este utilizarea resurselor locale și susținerea microintreprinderilor. Expoziția poate fi vizitată în 20 și în 21 Iunie, între orele 15–18, respectiv în 22 – 24 Iunie, între orele 11 – 19
  • 17:30 – ART GENERATOR 4 – VERNISAJUL EXPOZIȚIEI CATEDREI DE ARTĂ PLASTICĂ A UNIVERSITĂȚII CREȘTINE PARTIUM. Loc: Cetatea Oradea, corpul G. Art Generator este un program de stimulare a creativității care funcționează de câțiva ani și se adresează studenților de la Arte Plastice ai Universității Partium. În acest an, expoziția studenților de anul II include o lucrare comună, o instalație realizată pornind de la lucrarea Grădina Plăcerilor Lumești a lui Hieronymus Bosch. Studenții de anul III au realizat clipuri video amuzante cu mottoul „Reclama vieții de zi cu zi”. Curator: Antik Sándor, cadru didactic la Universitatea Creștină Partium. Expoziția poate fi vizitată în 20 și 21 Iunie, între orele 15 – 18, respectiv în 22 – 24 Iunie, între orele 11 – 19.
  • 18:30 – EXPOZIȚIE CU LUCRĂRILE MASTERANZILOR SECȚIEI DE DESIGN GRAFIC A UNIVERSITĂȚII DE ARTĂ MOHOLY-NAGY DIN BUDAPESTA. Loc: Universitatea Creștină Partium, clădirea nouă. Lucrările celor 11 masteranzi sunt realizate într-un cadru universitar sensibil la tedințele contemporane, la valorile globale. Fiecare dintre proiecte are o altă tematică, însă intenția tuturor e aceeași: cercetarea viitorului comunicării. În acest context există 11 răspunsuri, 11 viziuni care oferă posibilități noi de reflecție privitorilor. Expoziția poate fi vizitată între 20 și 24 Iunie.
  • 18:00 – CONCERT DE MUZICĂ VECHE ORADEA VESELĂ – MUZICIENII REGELUI MATIA. Loc: Cetatea Oradea, corpul K. Muzica Oradiei din secolul XV va fi reînviată cu ajutorul unor muzicieni din Oradea și din Budapesta. Spectacolul are două părți distincte: muzică orădeană, respectiv dansuri și cântece din întreaga lume

Miercuri, 20 Iunie 2018

  • 20:00 – SEARĂ DE ȘANSONETE. Loc: Cetatea Oradea, Teatrul de Vară. Cine nu și-ar dori o viață de vis care să ofere eliberarea de gri-ul cotidian? Cine nu ar vrea să lase în urmă necazurile și tristețea? Într-o astfel de lume plină de reverie vor putea pluti cei care vor participa la concertul oferit de muzicienii Teatrului Național Csokonai din Debrecen. Melodii compuse de Fényes Szabolcs, Zerkovitz Béla, Márkus Alfréd, George Gershwin vor putea fi savurate miercuri, 20 iunie, de la ora 19, în Teatrul de Vară din Cetatea Oradea. Soliști: Újhelyi Kinga, Papp István, Vranyecz Artúr, Dargó Gergely. Pianist: Dargó Gergely. Amfitrionul serii: Vranyec Artúr.

Joi, 21 Iunie 2018

  • 18:00 – EXPOZIȚIA DE XILOGRAVURĂ A COLONIEI INTERNAȚIONALE DE ARTIȘTI DIN NYÍREGYHÁZA. Loc: Cetatea Oradea, Palatul Princiar, corpul A. Scopul coloniei este resituarea xilogravurii – o tehnică veche, de mulți uitată – în cadrul intereselor artistice actuale. Xilogravura poate fi considerată o tehnică foarte lentă, mai ales comparativ cu tehnicile de grafică pe computer – pentru a realiza o lucrare cât o palmă e nevoie de nenumărate ore pe parcursul mai multor zile. Cu toate acestea, farmecul ei și modul în care această tehnică te incită la gândire și la creativitate este cu totul special. În cadrul coloniei au fost invitați să creeze artiști care nu se mai află în faza căutării de sine, ci știu cine sunt, ce vor din punct de vedere artistic și au un mesaj puternic de transmis. Expoziția poate fi vizitată în perioada 22 Iunie – 12 Iulie, între orele 10 și 18

Vineri, 22 Iunie 2018

  • 10:00 – 19:00 – AVENTURI ÎN TABĂRA REGELUI MATIA. Loc: Parcul Cetății, poarta de Est. Vizitatorii expoziției itinerante vor avea parte de atmosfera din perioada lui Matia Corvin, vor putea vedea și încerca armele și costumațiile din acea epocă. Între obiectele care vor fi expuse se numără și dublura zalelor purtate de Paul Chinezu/Kinizsi Pál, legendarul comandant de oaste din armata lui Matia Corvin. Obiectele originale sunt păstrate în Muzeul Național al Ungariei. Întregul cort unde va avea loc această expoziție va fi aranjat fidel epocii, iar vizitatorii vor avea ocazia să participe și la jocuri specifice și să asculte muzică medievală
  • 11:00 – 20:00 – TÂRG MEȘTEȘUGĂRESC -TRADIȚII DIN MÂNĂ-N MÂNĂ. Loc: Cetatea Oradea, Curtea Meșteșugarilor
  • 11:00 – SPAȚIILE VITALE ALE REGELUI MATIA – EXPOZIȚIE BILINGVĂ DE PANOURI ILUMINATE ÎN AER LIBER. Loc: curtea Cetății Oradea. Regele Matia a fost o personalitate complexă, multifațetată: a fost un mecena susținător al umaniștilor, o personalitate renascentistă, un rege care se plimba prin țară deghizat. Expoziția va prezenta o fațetă poate mai puțin cunoscută a personalității și vieții sale: cea de rege mereu în călătorie. Atât luptele – de apărare sau de atac-, dar și alte feluri de evenimente îl obligau pe Regele Matia să călătorească mult și repede, iar din fericire, rapiditatea și eficiența erau unele dintre calitățile sale. De altfel, memoria lui  Matia este păstrată pe teritorii aflate la mare distanță unul de celălalt, uneori în multe cetăți și biserici, iar acest lucru se datorează nu doar contextelor de luptă ci și mecenatului regelui. Elementele principale ale celor mai multe din clădiri sunt gotice, însă apar și elemente renascentiste, semn că domnia lui a fost începutul unei noi ere
  • 16:00 – 20:00 – DE LA DESCĂLECATUL MAGHIAR PÂNĂ LA EPOCA LUI MATIA CORVIN. Loc: Parcul Cetății, poarta de est. Dueluri ale cavalerilor pe cai, antrenamente ecvestre, tir cu arcul, tabără medievală, ateliere.
  • 17:00 – PLIMBARE ÎN TRECUT – VIZITĂ ÎN CIMITIRUL RULIKOWSKI. Un eveniment devenit deja tradițional în cadrul Zilelor Sfântului Ladislau, vizita în cimitirul Rulikowski va include opriri la mormintele unor orădeni faimoși. Anul acesta, doritorii vor afla mai multe informații despre actori și actrițe, jurnaliștii, scriitori, cofetari – în partea creștină a cimitirului, respectiv despre tipografi, scriitori, medici, avocați sau proprietari de hoteluri – în cimitirul evreiesc neolog. Participarea se face pe bază de înscriere la adresa de email nagyvarad@szentlaszlonapok.ro – până în ziua vizitei la ora 15. Numărul participanților este limitat.
  • 17:00 – DEMONSTRAȚIE DE PRIM-AJUTOR. Loc: Cortul de Prim-ajutor, poarta de vest a Cetății
  • 17:30 – PERIOADA CORVINILOR. Loc: Cetatea Oradea, corpul L. O expoziție despre viața, preocupările și personalitatea Regelui Matia. Materialele au fost centralizate și organizate de Casa Maghiarimii, Ungaria.
  • 18:50  – CONCERTUL FORMAŢIEI ACTORILOR DE LA TEATRUL SZIGLIGETI. Loc: Cetatea Oradea, Teatrul de Vară. Îndrăgiții artiști de la Teatrul Szigligeti – actori, artiști păpușari, dansatori, muzicieni și colaboratori artistici – au și talente muzicale, astfel că în 2017 au alcătuit o formație cu care susțin concerte de succes pe diverse scene. În repertoriul lor, care se îmbogățește constant, sunt incluse prelucrări creative ale unor hituri evergreen, melodii care, alături de personalitatea artiștilor, asigură de fiecare dată o atmosferă dinamică, specială.
  • 19:30 – BORMENTOR. Loc: Cetatea Oradea, corpul L. Vinuri de calitate, atmosferă plăcută – acest lucru înseamnă pe scurt, evenimentul Bormentor, care se adresează tinerilor care doresc să afle mai multe despre cultura vinului. Prezentarea vinurilor va avea loc în limba maghiară. Cei interesați sunt rugați să sune la Vinoteca Vura, la numărul 0755. 119. 958. Prețul participării est de 25 de lei.
  • 20:00 – ÎNTREBARE PENTRU STELE – CONCERT BARLAY ZSUZSA. Loc: Biserica Reformată Orașul Nou. Concertul susținut de Barlay Zsuzsi (voce) și Kocsis Panni (orgă) va fi un eveniment cu totul special în cadrul Zilelor Sfântului Ladislau. În timp ce vor savura bucăți muzicale compuse de Bach, Porpora, Schubert, Vivaldi, Grieg și Dvořák, spectatorii vor putea admira, la lumina lumânărilor, pictura care dă și titlul spectacolului, „Întrebare pentru stele”
  • 20:00 – CONCERT ANDY ROLL. Loc: Cetatea Oradea, Teatrul de Vară
  • 21:00 – CONCERT MAGNA CUM LAUDE. Loc: Cetatea Oradea, scena mare. Organizator: Asociația Szent László. Piesele trupei sunt rafinate, sentimentale, entuziaste, reflectând fidel forţa şi inventivitatea formaţiei. Trupa a ajuns să cânte din mici cluburi până la cele mai mari festivaluri, dovedind de nenumărate ori că poate cuceri orice fel de public. În ultimii ani, pe lângă succesele din Ungaria, băieţii se pot mândri cu trofee internaţionale și concerte europene, în cluburi din Dublin şi Londra, sau la mare depărtare, cum a fost cel dintr-un amfiteatru antic din Amman, Iordania. Mező Mihály/Misi (voce), Szabó Tibor (chitară) şi Kara Mihály/Misa (chitară bas), alături de Lesták Marci la clape şi Török Máté la tobe sunt, în acelaşi timp, interpreţii unor piese cu mesaj profund, care îndeamnă la gândire, precum şi o trupă ascultată la petreceri energice

Sâmbătă, 23 Iunie 2018

  • 09:00 – 12:00 – MECI DE FOTBAL DE TINERET – ECHIPA DE AUR. Loc: Terenul de sport din comuna Paleu, Bihor. În anul Campionatului Mondial de fotbal ne putem uita la fotbal nu doar la TV, ci și la Zilele Sfântului Ladislau. Ca un gest de respect pentru Echipa de Aur – legendara echipă maghiară, vom organiza un meci în cadrul căruia vor juca copii (10-11 ani) din localități precum Berettyóújfalu, Csenger, Valea lui Mihai, Carei, Salonta și Oradea
  • 09:00 – 14:00 – DEGUSTAREA AROMELOR MAGHIARE – COMPETIȚIE GASTRONOMICĂ. Și în acest an, evenimentul gastronomic intitulat „Degustarea aromelor maghiare” va fi unul din punctele de atracție ale Zilelor Sfântului Ladislau. Vizitatorii vor putea gusta bunătățile în schimbul unei sume simbolice echivalente unei monede de pe vremea Sfântului Ladislau
  • 10:00–19:00 – CORTUL DE TERAPII ALTERNATIVE. Loc: Curtea Cetății Oradea. Doritorii pot să apeleze la servicii de terapie alternativă realizate de terapeuți din Oradea și Ungaria și să li se facă o evaluare a stării generale de sănătate cu aparate de biorezonanță.
  • 10:00 – 19:00 – AVENTURI ÎN TABĂRA REGELUI MATIA. Loc: Parcul Cetății, poarta de est.
  • 10:00 – 20:00 – TÂRG MEȘTEȘUGĂRESC – TRADIȚII DIN MÂNĂ-N MÂNĂ. Loc: Cetatea Oradea, Curtea Meșteșugarilor
  • 10:00 – 22:00 – DE LA DESCĂLECATUL MAGHIAR PÂNĂ LA EPOCA LUI MATIA CORVIN. Loc: Parcul Cetății, poarta de Est
  • 10:00 – 12:00 – VIZITĂ ÎN CRIPTA SUBTERANĂ A BISERICII ROMANO-CATOLICE „POGORÂREA SFÂNTULUI SPIRIT”. Loc: Biserica romano-catolică „Pogorârea Sfântului Spirit”. În cripta care păstrează și elemente baroce, doritorii se vor putea întâlni cu amintirea mai multor personalități orădene, dar și mondiale – nu doar cu a celor care au fost înmormântați aici, ci și amintirea celor ale căror pietre de mormânt și rămășițe pământești care, după lichidarea cimitirului Olosig, au fost mutate aici prin bunăvoința preotului paroh – mai târziu episcop Tempfli József. Grupul de vizitatori poate fi format din maximum 30 de persoane, iar înscrierea se face scriind un email la nagyvarad@szentlaszlonapok.ro până în ziua vizitei la ora 09
  • 11:00 – TURNIR CU CĂLĂREȚII DIN GYŐR. Loc: Parcul Cetății. Turnirul, în cadrul căruia vor putea fi admirate diverse tehnici și elemente de senzație ale acestuia, va fi realizat de Călăreții din Győr, o echipă profesionistă din Ungaria, care provine dintr-un grup de 120 de călăreți. Călăreții activează de 10 ani și prezintă showuri de profil în Ungaria și în țări precum Slovenia, Slovacia sau Austria
  • 11:00 – 16:00 – SECRETELE PALATULUI PRINCIAR – vizită ghidată a Palatului și a Muzeului Cetății. Vizitele cu ghidaj în limba română vor avea loc cu începere la ora 12 și la ora 15. Bilet de intrare: 6 lei.
  • 11:00 – 13:00 – ÎNTÂLNIREA ORĂDENILOR DE PRETUTINDENI. Loc: Cetatea Oradea, corpul E, etajul I, sala de conferințe. În cadrul Zilelor Sfântului Ladislau au loc, an de an, momente emoționante, de suflet, iar unul dintre ele este Întâlnirea orădenilor de pretutindeni, un eveniment adresat orădenilor stabiliți în altă parte – în țară sau în străinătate, mai aproape sau mai departe, care vor reveni acasă în această vară. Participanții vor împărtăși amintirile legate de oraș, își vor saluta și îmbrățișa cunoscuți și prieteni vechi și își vor face noi cunoștințe, vor povesti în tihnă și, de ce nu?, vor simți puțină nostalgie. Invitatul special al acestei ediții a întâlnirii este muzicianul de origine orădeană A. G. Weinberger.
  • 12:00 – NIATÁNC FLASHMOB – DANS ȘI MIȘCARE CU SZABÓ ANDREA. Loc: Curtea Cetății Oradea. Cum e NiaTÁNC? Ca ciocolata. Trebuie gustată… Iar acum ai  ocazia să faci acest lucru!
  • 16:00 – PREZENTARE DE MODĂ – POȘETE ȘI GENȚI ESZTÁNY. Loc: Cetatea Oradea, corpul L. Nici în acest an nu rămânem fără prezentare de modă la Zilele Sfântului Ladislau. Poșetele Esztány se inspiră și utilizează structura fustelor plisate tradiționale. De altfel, poșetele se deschid și se lărgesc similar felului în care o fac fustele plisate. Vor fi prezentate de la borsete la geți de laptop sau chiar de călătorie. Fondul muzical al evenimentului va fi asigurat de grupul Csillagocska, iar musafirii vor putea savura și un pahar de vin
  • 17:00 – DEMONSTRAȚIE DE PRIM-AJUTOR. Loc: Cortul de Prim-ajutor, poarta de Vest a Cetății
  • 17:00 – AMINTIRILE NOASTRE DESPRE REGELE MATIA – CONCERT DE MUZICĂ VECHE CU GRUPUL CORVINA CONSORT. Loc: Biserica din Cetatea Oradea. Regele Matia Corvin va fi omagiat la Zilele Sfântului Ladislau 2018 și prin intermediul concertului susținut de ansamblul Corvina Consort. Muzicienii vor evoca faptele și personalitatea regelui pe baza unor cronici și izvoare istorice vechi de sute de ani. Ansamblul Corvina Consort a fost înființat în urmă cu 25 de ani, iar repertoriul său include muzică sacră și laică, vocală și instrumentală, a cărei vechime se întinde pe durata 500 de ani. Muzicienii au susținut concerte atât în Ungaria, cât și în alte țări din lume, au participat la festivaluri internaționale în țări precum Finlanda, Belgia sau chiar Canada și au scos pe piață un CD premiat, apreciat de public și de critica de specialitate. Membrii ansamblului: Andrejszki Judit, Pintér Ágnes – soprane, Pászti Károly, Draskóczy Balázs – tenori, Kalmanovits Zoltán – bariton, viola da gamba, Demjén András – contrabas, viola da gamba. Director artistic: Kalmanovits Zoltán
  • 19:00 – DEGUSTARE DE VIN – CRAMA BÉRES. Loc: Cetatea Oradea, corpul L. Doritorii sunt rugați să se înscrie la numărul de telefon 0755. 119. 958. Prețul degustării este de 50 de lei.
  • 20:00 – 21:30 – SHOW DE CASCADORIE CU CAI REALIZAT DE CĂLĂREȚII DIN GYŐR. Loc: Parcul Cetății, poarta de Est
  • 19:45 – CONCERT 100 FOLK CELSIUS. Loc: Cetatea Oradea, Teatrul de Vară. Trupa s-a format în vara anului 1976, astfel că este una din cele mai longevive din Ungaria. Scopul formației a fost, încă de la început, ca, prin melodiile vesele interpretate și prin versurile jucăușe, să aducă amuzament în rândul copiilor şi adulţilor deopotrivă. Astfel, atmosfera la concertele lor este foarte relaxată și plină de zâmbete. Pe parcursul existenței sale, trupa 100 Folk Celsius a vândut peste un milion de albume şi a susţinut mii de concerte în diferite colţuri ale lumii. Succesul le-a adus muzicienilor discuri de aur, discuri de platină, precum şi premii de specialitate
  • 21:00 – CONCERT RÚZSA MAGDI. Loc: Cetatea Oradea, scena mare. Rúzsa Magdi este, cu siguranță, una din cele mai iubite și de succes cântărețe din Ungaria la momentul actual. Stilul muzical al artistei originare din Voivodina este proaspăt, dinamic și de un romantism delicat, iar atmosfera concertelor pe care le susține este specială și intimă. Artista a mai fost prezentă pe scena Zilelor Sfântului Ladislau în 2013, la prima ediție a festivalului – care a avut loc în Parcul Bălcescu. De atunci popularitatea cântăreței, la fel ca cea a festivalului orădean, a crescut exponențial
  • 22:00 – DEMONSTRAȚIE DE JONGLERII CU FOC. Loc: Curtea Meșteșugarilor, poarta de Est

Duminică, 24 Iunie 2018

  • 09:30 – GIMNASTICĂ DE DIMINEAȚĂ CU VÁRI NAGY MÓNIKA ȘI CU MOLNÁR ANDREA. Loc: Cetatea Oradea, Teatrul de Vară
  • 10:00 – 13:00 – CONCURS SPECTACULOS DE TRĂSURI. Loc: Parcul Cetății. Un concurs spectaculos de trăsuri va avea loc, în premieră, Duminică, 24 iunie, de la ora 10, în ultima zi a Zilelor Sfântulu Ladislau. Evenimentul va avea loc în Parcul Cetății – latura dinspre Piața Mare, astfel că iubitorii sporturilor ecvestre nu va trebui să se deplaseze prea mult de la sediul central al festivalului cultural. Trăsurile vor concura în cadrul mai multor probe, inclusiv de obstacole, în cadrul unui eveniment care se anunță plin de adrenalină. Concurenții provin atât din județul Bihor, cât și din localități din Ungaria, iar trăsurile profesioniste și caii spectaculoși și bine îngrijiți vor reprezenta o priveliște specială. De altfel, organizatorii – Asociația Agricultorilor din Valea Ierului – speră ca acest tip de competiție să devină o tradiție și în Oradea
  • 10:00 – 19:00 – AVENTURI ÎN TABĂRA REGELUI MATIA. Loc: Parcul Cetății, poarta de Est
  • 10:00 – 19:00 – CORT DE TERAPII ALTERNATIVE. Loc: Cetatea Oradea
  • 10:00 – 20:00 – TÂRG MEȘTEȘUGĂRESC – TRADIȚII DIN MÂNĂ-N MÂNĂ. Loc: Cetatea Oradea, Curtea Meșteșugarilor
  • 10:00 – 22:00 – DE LA DESCĂLECATUL MAGHIAR PÂNĂ LA EPOCA LUI MATIA CORVIN. Loc: Parcul Cetății, poarta de Est
  • 11:00 – TURNIR CU CĂLĂREȚII DIN GYŐR. Loc: Parcul Cetății, poarta de Est
  • 11:00 – 16:00 – SECRETELE PALATULUI PRINCIAR – vizită ghidată a Palatului și a Muzeului Cetății. Vizitele cu ghidaj în limba română vor avea loc cu începere la ora 12 și la ora 15. Bilet de intrare: 6 lei
  • 12:00 – NIATÁNC FLASHMOB – DANS ȘI MIȘCARE CU SZABÓ ANDREA. Loc: Curtea Cetății Oradea. Cum e NiaTÁNC? Ca ciocolata. Trebuie gustată… Iar acum ai  ocazia să faci acest lucru!
  • 17:00 – SHOW DE CASCADSORIE CU CAI REALIZAT DE CĂLĂREȚII DIN GYŐR. Loc: Parcul Cetății, poarta de Est
  • 17:00 – DEMONSTRAȚIE DE PRIM-AJUTOR. Loc: Cortul de Prim-ajutor, poarta de Vest a Cetății
  • 18:00 – SEARĂ MUZICALĂ IN MEMORIAM DANKÓ PISTA. Loc: Cetatea Oradea, Teatrul de Vară
  • 19:00 – DEGUSTARE DE PĂLINCĂ. Loc: Cetatea Oradea, corpul L. Toți cei interesați sunt așteptați la o degustare de pălincă. În cadrul evenimentului va avea loc și o prezentare în limba maghiară realizată de dr. Lunczer János din Valea lui Mihai. Va fi prezentat un produs realizat din fructe de calitate, fără zahăr adăugat. Vor exista și gustări culinare ca pălinca să curgă mai bine. Intrarea costă 75 de lei și se face pe bază de înscriere prealabilă. Numărul participanților este limitat. Înscrierile și informații suplimentare: la punctul info din Cetatea Oradea
  • 21:00 – CONCERT FENYŐ MIKLÓS. Loc: Cetatea Oradea, scena mare. Fenyő Miklós este supranumit regele rock and roll-ului maghiar, iar piesele compuse de el au devenit mari hituri ale muzicii uşoare din Ungaria. Artistul, alături de formația Fenyő Gyöngye, grupul vocal Csacska Macska și dansatoarii de la Jampi Angyalok, promit o atmosferă specială, unde distracția va fi pe primul loc! Concertul va avea loc în seara de închidere

ZIUA FAMILIEI ÎN PARCUL CETĂŢII LA ZILELE SFÂNTULUI LADISLAU 2018

Sâmbătă, 23 Iunie 2018

  • 09:00 – 11:00 – ANTRENAMENT DESCHIS DE WU TAI CHI CHUAN. Toți cei care sunt interesați suntașteptați în Parcul Cetății la un antrenament deschis de Wu Tai Chi Chuan. Tai chi chuan este un stil traditional de qi gong care îmbină vindecarea fizică cu artele martiale si cu meditatia in miscare. Antrenamentul va fi condus de instructorul Wu Tai Chi Chuan Bara D. Gábor, ucenicul lui Armen Tatevoszjan
  • 09:30 – 09:50 – GIMNASTICĂ DE FAMILIE CU VÁRI NAGY MÓNIKA
  • 10:00 – JOCURI ANTRENANTE CU REPREZENTANȚII TABERELOR YUPPI DE TERAPIE PRIN EXPERIENȚĂ. Cei mici – și cei mari – vor putea participa la jocuri în cadrul cărora vor avea de trecut probe antrenante și amuzante și vor putea afla, totodată, mai multe despre tărâmul zâmbetelor –Yuppi. La eveniment va fi prezentă în mijlocul copiilor una din coordonatoarele de tabără – Bordás Andrea. Taberele Yuppi sunt tabere de terapie prin experiență, organizate an de an, începând din 2011, la Șăulia de Câmpie din județul Mureș. Taberele sunt adresate copiilor și adolescenților diagnosticați cu diabet, artrită juvenilă și boli oncologice, care sunt implicați în activități de terapie prin experiență precum canotaj, echitație, cățărat sau tir cu arcul. Aceste activități terapeutice s-a demonstrat că îi ajută pe copii la creșterea încrederii în sine și le oferă resurse importante în lupta cu boala. În vara 2018, taberele vor găzdui 150 de copii din întreaga țară, susținuți de aproximativ 140 voluntari
  • 11:00 – YOGA PENTRU GRAVIDE CU HOFFMANN KINGA, DOULA ȘI INSTRUCTOARE DE YOGA. Pe lângă faptul că face perioada de sarcină mai ușoară, yoga pentru gravide contribuie și la o naștere mai lină, atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere emoțional. Mișcările din cadrul evenimentului vor fi lente și relaxante și vor contribui la întărirea și flexibilizarea mușchilor implicați în naștere și nu numai

Cortul mama și bebelușul

  • 11:00 – GIMNASTICĂ PENTRU COPII ORGANIZATĂ DE COMUNITATEA ORĂDEANĂ KEREKÍTŐ
  • 11:30 – JOACĂ, ODIHNĂ ȘI SCHIMBAT SCUTECE

Duminică, 24 Iunie 2018

  • 09:00 – 11:00 – ANTRENAMENT DESCHIS DE WU TAI CHI CHUAN

Cortul mama și bebelușul

  • 11:00 – GIMNASTICĂ PENTRU COPII ORGANIZATĂ DE COMUNITATEA ORĂDEANĂ KEREKÍTŐ

Pavilionul de Activități ECO BIHOR 

  • Vineri, 22 Iunie, între orele 11:00 – 18:00, în curtea Cetății Oradea
  • Sâmbătă, 23 Iunie, și Duminică, 24 Iunie, între orele 09:00 – 14:00, în Parcul Cetății, iar între orele 16:00 – 18:00 – în curtea Cetății

Copiii și părinții sunt așteptați cu următoarele activități relaxante:

  • Realizarea de traiste textile de cumpărături – o activitate atât creativă, cât și utilă. Textilele vor proveni din haine neutilizate
  • Construirea unei cetăți din ambalaje de carton de la băuturi – după ce va fi ridicată, cetatea va putea fi decorată, pictată și apoi se vor putea juca în interiorul ei
  • Căsuță pentru păsări realizată din PET-uri – copiii vor putea realiza din PETuri diverse obiecte, precum căsuțe pentru păsări – de așezat ăn copaci, suport pentru creioane și carioci, ghivece pentru flori…
  • Căutare selectivă  – Echipe formate din 3-4 părinți și copii va trebui să caute deșeuri ascunse și să le așeze selectiv în containere speciale. Va câștiga echipa care a găsit cele mai multe obiecte și le-a așezat în containerul corect
  • Concurs de desene. Va fi acolo și Monstrul Deșeurilor: care va apărea exact acolo unde există deșeuri și îi va speria pe oameni. De exemplu în supermarket. Monstrul nu va pleca până când cumpărătorul nu va pune înapoi pe raft produsul care este supra-ambalat. De fapt, Monstrul este un material didactic care îți arată – pentru diverse produse – din câte deșeuri sunt realizate, respectiv în cât timp produce un om, în medie, o asemenea cantitate de deșeuri

Paula Dreve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *