fbpx

Atelier online: uleiuri esențiale pentru liniștea copilului tău

doterra, ioana m. stefanica, consultant doterra, terapeut spiritual, evenimente oradeaUleiurile esenţiale, un ajutor real în menţinerea sănătăţii copiilor și în liniștea părinților. 

 

10 Martie 2024

12:23

Sănătatea copiilor este prioritatea părinţilor.

Acesta este un adevăr incontestabil. Dar ce pot face părinţii pentru a susține starea de bine (fizică și emoțională) a celor mici?

În ultimii ani, din ce în ce mai mulţi părinţi apelează la soluțiile din paleta medicinei alternative. O ramură cunoscută a acesteia este şi aromaterapia.

Ceea ce defineşte aromaterapia este susținerea cu uleiuri esenţiale. Acestea sunt extracte din plante, care dețin compuşi aromatici volatili. Ele sunt obţinute prin distilare sau prin metode mecanice, cum e presarea la rece. Uleiurile esenţiale pot ajuta în diverse afecţiuni şi, de asemenea, au capacitatea de a contribui la susținerea unei stări de sănătate optimă.

În ceea ce-i priveşte pe copii, în întreaga lume uleiurile fac parte din rutina de îngrijire a celor mici. Asociaţia Americană a Medicilor Naturopaţi (American Association of Naturopathic Physicians) recomandă utilizarea uleiurilor esenţiale și în cazul bebelușilor, trecuți de trei luni, și întotdeauna diluate.

Uleiurile esențiale pot fi folosite pentru colici, răceală, constipaţie, crize de plâns, iritaţia de scutec, digestie leneşă, febră, gripă, sughiţ, icter, iritaţii, amigdalite, chiar și atunci când le ies dințișorii.

Deşi uleiurile esenţiale prezintă numeroase beneficii, este importantă cunoaşterea metodelor adecvate de aplicare şi frecvenţa utilizării lor.

Atunci când le folosim, atât pentru adulți dar mai ales pentru cei mici, este bine să fim atenți la gradul de puritate al uleiului. La nivel global, inclusiv în România, există uleiuri esenţiale pure şi mai puţin pure și nu toate au aceeaşi putere de acţiune chiar dacă pe sticluțe scrie „ulei esențial de mentă” de exemplu. Puritatea unui ulei diferă în funcţie de aria geografică, metodele de distilare, condiţiile meteorologice şi alţi factori. 

La o sesiune dedicată folosirii uleiurilor esențiale în rândul copiilor, Evenimente Oradea vă recomandă să participați. În cadrul atelierului online „Uleiuri pentru liniștea copilului tău” se va vorbi despre uleiurile esențiale, în general, dar și despre „ce putem folosi pentru copil din gama uleiurilor doTERRA?”.

Acestea din urmă au un grad înalt de puritate, acesta fiind un principiu sine qua non al companiei.

doTERRA oferă o garanţie a calităţii şi eficacităţii uleiurilor, existând teste „la raft”, cu uleiuri care au fost păstrate în condiții standard și deschise după 10 ani, iar eficiența lor nu scăzuse în ciuda trecerii timpului. 

În plus, sunt tot mai multe teste științifice care arată că uleiurile esențiale contribuie la o stare de linişte a adulților dar și a prichindeilor. Ce vrem să spunem, mai exact, prin „liniște”? 

Liniște, atât în cazul unui adult dar și copil, poate însemna:

  •  sănătos
  •  fericit
  •  sociabil
  •  comunicativ
  •  deschis
  •  fără frici
  •  curajos
  •  îndrăzneț
  •  puternic
  •  vioi

Pentru a descoperi cum poți susține bunăstarea copilului tău folosind remedii naturale, inclusiv pentru a afla metodele de aplicare a uleiurilor esenţiale, îți recomandăm să te alături întâlnirii în data de 12 Martie, ora 19:00. Sesiunea va avea loc online folosind platforma Zoom. Atelierul se adresează celor interesaţi de bunăstarea fizică și emoțională a copilului, fie ei părinți, bone, bunici, profesori, educatori și rude care sunt aproape de membrii mai tineri ai familiilor lor.

Participarea este liberă prin înscriere folosind:

În plus, se va aborda și partea emoțional – spirituală, pentru a cunoaște și din perspectiva subtilului de ce are nevoie copilul pentru a fi bine, inclusiv despre puternica relație „mamă – copil”.

După înregistrare, participanții vor primi, prin email, link-ul Zoom de acces. Întâlnirea este oferită de Ioana M. Ștefănică, terapeut spiritual şi consultant doTERRA.

 

Oana Prajea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *