fbpx

Biblioteca Județeană ne invită la expoziția foto personală Florențiu Ilie – „Labyrinth of Colors”

Un labirint de culori.

 

08 Februarie 2020

13:00

 

Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor ne invită să ne bucurăm privirile cu o nouă expoziție. De astă dată, galeria expozițională de pe etajul I a instituției va găzdui o expoziție de artă fotografică personală a lui Florențiu Ilie.

Vernisajul expoziției este programat pentru Miercuri, 12 Februarie 2020, ora 18:00.

De la ghețarul Perito Moreno din Argentina la fiordurile din Norvegia, din pădurile de lenga din Patagonia la peisajul lunar din Islanda, acestă expoziție va include o serie de fotografii realizate în emisfera nordică, dar și în cea sudică, fotografiile fiind realizate în Islanda, Norvegia, Italia și Argentina.

Dacă Islanda și Norvegia mi s-au părut țări cu totul diferite față de Romania, America de Sud și anume Patagonia chiar este o altă lume, „Lumea Nouă” cum au numit-o exploratorii. O călătorie la „Capătul Pământului” în care mi-am imaginat că sunt un membru al echipajului lui Magellan pregătit tot timpul să descopere ceva nou și cu totul diferit față de ce este acasă. Pădurile din Patagonia m-au lăsat cu impresia că trăiesc într- o lume pe care o găseam doar în cărțile lui Tolkien unde copacii îți vorbesc.

Revenind la Europa, nici țările de pe bătrânul continent nu se lasă mai prejos când vine vorba de diversitate. În Islanda la fiecare 200 km peisajul se schimbă, de la ghețari la cascade la un deșert vulcanic. Islanda nu este o țară foarte primitoare când vine vorba de vreme. Trebuie să te pregătești sufletește pentru condițiile meteo de acolo. Ploaia, zăpada, vântul și frigul sunt la ordinea zilei. Trucul este să stai la pândă, iar în momentul în care se calmează vremea rea și apare soarele trebuie să fi pregătit, spectacolul fiind pe măsură.

Florențiu Ilie

Fotografiile vor fi expuse timp de 7 săptămâni, în intervalul 12 Februarie – 31 Martie 2020, și vor putea fi achiziționate de către cei interesați.