fbpx

Cuibul ocrotit de foc, lansare de carte despre istoria Cetăţii Oradea!

sursa: Facebook

O călătorie interesantă ne așteaptă.

 

22 Februarie 2017

08:17

Unul dintre cele mai tragice momente din istoria Cetăţii Oradea, explozia devastatoare a pulberăriei din ziua de 14 August 1660, a fost punctul de plecare a lui Alexandru Pop într-o nouă cercetare istorică despre fortăreaţa medievală.

Asociația „Cei 40 de Mucenici”, în parteneriat cu Muzeul Cetății și Orașului Oradea vă invită pe 28 Februarie 2017, de la ora 17.00, la lansarea cărții „Cuibul ocrotit de foc. Considerații privind pulberăria și arsenalul cetății Oradea în secolul al XVII-lea, până la cucerirea otomană (1660)”, autor Alexandru Pop.

Evenimentul va fi găzduit de Cetatea Oradea, Corp I, Sala de conferințe, etaj 1.

Inginer de profesie, Alexandru Pop s-a remarcat printr-o serie de cercetări realizate în ce privește istoricul Cetății Oradea, reușind să scoată la lumină o serie de adevăruri îngropate în straturile succesive ale trecutului.

Volumul care a văzut lumina tiparului la Editura Varadinum Script din Oradea reprezintă un nou studiu privind, poate, unul dintre cele mai tragice momente ale fortăreței de-a lungul existenței sale: explozia devastatoare a pulberăriei în timpul asediului otoman din august 1660.

Va lua cuvântul, alături de autor, dr. Cristina Liana Pușcaș, muzeograf al Muzeului Cetății și Orașului Oradea.

 

Ioana Mădălina Ștefănică