fbpx

Euro Foto Art ne invită la o expoziție de grup inedită din Rusia

foto: Sergey Majorov

Perspective inedite, surprinse prin obiectivul foto.

 

25 Iunie 2020

13:00

 

Publicul iubitor de artă fotografică este invitat să admire o nouă expoziție în Galeria „Euro Foto Art” din Piața 1 Decembrie nr. 12.

Pe simeze vor fi instalate lucrările a doi artiști din orașul Penza (Federația Rusă. Expoziția de grup intitulată „Next Life” (Viața următoare) a fost alcătuită din 90 de fotografii realizate de către artistul fotograf Sergey Majorov EFIAPs și 11 picturi realizate de către pictorul Tatiana Pyaterneva.

Artistul fotograf Sergey Majorov EFIAPs s-a născut în 1957, în Rusia. A absolvit o universitate tehnică ca inginer și a început să fotografieze în 1978 după nașterea primei sale fiice. A început să ia parte la expoziții de fotografie internaționale începând cu anul 1987, lucrările sale fiind distinse cu peste 300 de premii internaționale. În 2005 a creat un site web http://fiap.ru, care este principala sursă de informații despre saloanele foto internaționale sub auspiciile FIAP în întregul spațiu de limbă rusă. Din anul anul 2011 este ofițerul de legătură al Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP) în Federația Rusă. În anul 2012 a fondat Uniunea Creative Photoart din Penza, care este una din cele mai active Organizații Partenere a Asociației Internaționale „Euro Foto Art” din anul 2013. În anul 2018 Uniunea Creative Photoart din Penza a participat la prima ediție a Cupei Mondiale a Fotocluburilor, organizat de Asociația Internațională „Euro Foto Art”, la care au fost invitați peste 50 de Oragnizații Partenere EFA din Asia, Europa și Orientil Mijlociu, la care a obținut locul I, respectiv Cupa Mondială EFA. În anul 2015 a primit distincția EFIAP / s – Excelență FIAP Silver, iar din anul 2017 este vicepreședinte al Organizației Naționale de Fotografii din Rusia, afiliat la Federației Internaționale de Artă Fotografică. Din anul 2018 este vicepreședinte al Alianței Internaționale a Organizației Fotografice Silk Road (SRPOIA), China. Pictorița Tatiana Pyaterneva inspirându-se din fotografiile lui Sergey Majorov EFIAPs, a realizat 11 picturi despre fotografiile sale artistice.

Vernisajul expoziției va avea loc Marți, 30 Iunie 2020, la ora 18:00 și va fi transmisă live de pe pagina de facebook al Asociației Internaționale „Euro Foto Art”. Participanții la vernisaj vor fi salutați de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art”. Lucrările vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov. Momentele muzicale vor fi oferite de către artiștii Formației „Duo Varadiensis” din Oradea, Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă), care vor interpreta piese din repertoriul roman și rus: Liana ALEXANDRA: Melody (prelucratā pentru Duet de Thurzó Sándor József) Aram HACIATURIAN: din lucrarea  „Mascarada”, Nr .2,  „Nocturna” de George ENESCU: Rapsodie Roumaine, op. 11 , nr. 2. G. SVIRIDOV: din Suita „Viforul”, „Romanța”.

La vernisaj a fost invitat să participe și Exceleța Sa Valery I.Kuzmin, Ambasador Extraordinar și Plenipotențial al Federației Ruse la București.

Toate exponatele se pot viziona pe site-ul asociației, AICI.

În baza parteneriatului existent dintre cele două Organizații din România și Rusia, în vara acestui an, o selecție de 80 de fotografii artistice din cadrul ultima ediție a Cupei Mondiale a Fotocluburilor, organizată de (EFA) vor fi expuse la Biblioteca Regională „Lermontov” Penza. Expoziția numărul 584 organizată cu sprijinul Consiliului județului Bihor și Primăriei Municipiului Oradea, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea va rămâne la dispoziția publicului până în 23 Iulie 2020, programul de vizitare cu acces gratuit fiind în zilele de lucru între orele 08:00 – 19:00.