fbpx

Expoziție foto personală Szegedi Éva, în Galeria EFA din Cetate

foto: Szegedi Éva

Muncă, inspirație și culoare, toate în zeci de fotografii inedite.

 

17 August 2020

10:00

 

Muzeul orașului Oradea – Complex Cultural, împreună cu Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea, întâmpină aniversarea a 200 de ani de la nașterea primului fotograf orădean, Mezey Lajos, precum și aniversarea a trei decenii de existență a celei mai longevive galerii permanente de artă fotografică din România (Galeria „Euro Foto Art”), cu organizarea unei noi expoziții.

De această dată pe simezele Galeriei „Ștefan Vilidár István”, Centru Expozițional EFA Oradea – România, aflată în Palatul Princiar al Cetății Oradea, vor fi instalate 50 de creații ale artistei fotograf Éva Szegedi, membru al Asociații Internaționale „Euro Foto Art” din anul 2019.

Expoziția intitulată „Arta persistă” a fost construită pe mai multe cicluri. O treime din lucrările expuse reflectează la pandemia Covid din acest an, iar restul fotografiilor au la bază diferite stiluri si tematici, prezentând construcții, obiecte, portrete, majoritatea fiind însă reinterpretate, răsucite un pic, specifice acestui an mohorât, 2020. În ele sunt prezente singurătatea, abandonul, stările de spirit întunecate, toată viața dată peste cap. Dar cu aceeași intensitate este prezentă bucuria vieții, frumusețea si armonia. susține artista fotograf.

Éva Szegedi, absolventă a cursului de tehnică și arta fotografică organizată de Asociația Internațională „Euro Foto Art”, cochetează cu fotografia de 35 de ani, perioadă în care a creat cu mai multe de aparate de fotografiat.

Vernisajul expoziției va avea loc în prezența autoarei Vineri, 21 August 2020, ora 18:00, în Galeria „Ștefan Vilidár István”, putând fi vizionat live pe pagina de Facebook a Asociației. Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Clubului Fotografic „Nufărul” Oradea și al Asociații „Euro Foto Art”. Lucrările expuse vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov și Hajni Tóth ziarist la revista de cultură „Várad”. Momentele muzicale vor fi oferite de către Elemér Radui.

Noua expoziție organizată de Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea în parteneriat cu Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, sub patronajul Asociației Internaționale „Euro Foto Art” va rămâne la dispoziția publicului vizitator până pe 10 Septembrie 2020, putând fi vizitată zilnic între orele 08:00 – 20:00.