fbpx

Extrem de rar azi: cerc de interacțiune prin lectură

sursa: Facebook

Pentru unii amintiri frumoase, pentru alții sună deloc „fashion” și chiar „inutil”.

 

23 Decembrie 2020

10:31

Mai țineți minte de vremurile în care oamenii citeau cărți, cu foi imprimate, și se întâlneau pentru a le discuta, pentru a împărtăși opinii și face recomandări?

Da, trecut-au vremurile acelea. Astăzi oamenii își petrec timpul pe rețelele de socializare și aleg să își impună părerile. Ne digitalizăm tot mai mult și acceptăm să uităm bunele obiceiuri care țin omul în viață. Socializarea, cititul și visarea cu ochii deschiși.

Înainte ca ultimul să stingă lumina, mai apare o șansă. Asemeni unui soare care răsare timid după multe și multe ploi, zile înnourate și încețoșate, în Bihor anul viitor începe cu un cerc de literatură dedicat copiilor.

Discuții libere pe marginea ultimei cărți din biblioteca scriitori români citită în ultima lună.

Chiar dacă e online, mulțumită stării globale, Cercul literar „profesor Negrău Mihai” îi cheamă pe copii la interacțiune prin lectură. Startul întâlnirilor este dat în 14 Ianuarie 2021, începând cu ora 14:00. Manifestarea este parte a unui proiect implementat în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 1 din Husasău de Tinca.

Cercul literar „profesor Negrău Mihai” este un proiect de educație prin creație literară format în cinstea mult apreciatului profesor Mihai Negrău:

o personalitate marcantă a intelectualilor din vechea gardă din județul Bihor, iubit, apreciat de generații intregi de elevi pe care i-a indrumat.

Pentru mai multe informații și participare, accesați pagina de Facebook Cercul literar „profesor Negrău Mihai”.