fbpx

Pasionații de drumeții și munte sunt invitați la Outdoor MiniFest Montana Șuncuiuș

sursa foto: Facebook

Un week-end plin de aventură pentru iubitorii muntelui.

 

29 Iulie 2020

10:00

Clubul Sportiv Cassio Montana din Șuncuiuș invită pasionații muntelui, fie că sunt amatori sau profesioniști, la un week-end de hiking, cățărări, explorare și tiroliană, în cadrul primei ediții a Outdoor MiniFest Montana.

Astfel, Sâmbătă și Duminică, 01-02 August 2020, doritorii vor putea campa în Șuncuiuș și vor avea posibilitatea de a parcurge trasee de escaladă pentru copii și începători, trasee de via ferrata pentru toate nivelurile de dificultate și pentru toate vârstele precum și posibilitatea de a vă lua zborul la propriu pe prima tiroliana permanentă din parcul Montana.

Cei mai experimentați și curajoși vor putea testa traseul de via ferrata Podu Indian. Acesta este ultimul și cel mai nou traseu de via ferrata amenajat de clubul sportiv în Șuncuiuș. Gradul de dificultate este C/D deci se adresează exclusiv celor mai experimentați. Sunt recomandate pe lângă echipamentul special de parcurgere pe care îl oferim alături de ghid să aveți mănuși și încălțăminte de munte cu talpă aderentă pe acest traseu dificil.

Clubul are amenajate un total de 3 trasee de via ferrata: unul de copii (Piticot) parcurs cu asigurare în coardă (top-up), unul pentru începători/intermediar (Montana – Grota cu hamace) și unul dificil (Podu Indian) pentru avansați. Pe trasee se găsesc surplombe, porțiuni în care se pot folosi tehnici de ramonaj, secțiune super ușoară la început ca să te obișnuiești cu tehnica de parcurgere a traseelor de via ferrata, multiple exituri intermediare dacă ai obosit sau a fost suficient pentru setea ta de aventură, grotă cu hamace pentru odihnă la mijloc, traverseu deasupra unui adevărat hău, pod indian minimalist și provocator, porțiuni verticale spectaculoase și o priveliște superbă cu defileul Crișului.

Detalii cu privire la tarife și program se vor putea găsi AICI și AICI. Organizatorii vă cer doar un singur mare lucru: să aduceți bună dispoziție și să aveți zâmbetul pe buze!