fbpx

Pe role, skateboard și biciclete, elevii orădeni militează pentru Peța!

foto: Alex Tudose

foto: Alex Tudose

O acțiune pentru întregul oraș! 

 

13 Octombrie 2016

08:17

Chiar astăzi, 13 Octombrie 2016, elevii Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” ne invită să le fim alături în campania „Pro Peța”. Susținuți de profesorul Mirela Ardelean, tinerii vor parcurge, în mod simbolic, pe biciclete, role sau skateboard cursul pârâului.

Se pornește la ora 16:00, pe următorul traseu: cartierul Prima (Pod Ion Bogdan) – Parcul Salca – intersecţia Căii Aradului cu pista de biciclete, cu mențiunea că, în Parcul Salca, vor face și un flashmob, programat pentru ora 16:30. Scopul acțiunii este de:

a sensibiliza semenii, autorităţile locale, în legătură cu periclitarea habitatului Pârâului Peţa, unic în Europa prin varietăţile Lotus, melc termal şi peştişorul „roşioara lui Racoviţă”, adaptate la viaţa în apa noastră termală, după ce au reuşit să învingă glaciaţiunea, dar care aproape că au pierit în ultimii 26 de ani, în principal din cauza nepăsării noastre: nepăsare faţă de poluare, nepăsare faţă de forările ilegale de apă geotermală….

O acțiune pentru nufărul termal, „roşioara lui Racoviţă” şi melcul termal Melanopsis, dar și pentru fiecare orădean. Îndrăzniți, contribuiți activ la construirea unui oraș mai bun și a unui habitat prielnic necuvântătoarelor. 

 

Ioana Mădălina Ștefănică

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *