fbpx

Succes repurtat la Festivalul Național de Teatru din București pentru trupa Iosif Vulcan

trupa Iosif VulcanTrupa orădeană de teatru s-a întors acasă din turneu după ce a reușit să ridice în picioare la aplauze atât publicul bucureștean, cât și pe cel craiovean

 

30 Octombrie 2017

16:30

Trupa Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria s-a întors la Oradea după un turneu de-o săptămână ce a cuprins orașele București și Craiova.

Primele reprezentații au avut loc la București, unde au pus în scenă „Cafeneaua Pirandello” și „Cabaretul Dada”, asigurând reprezentarea orașului Oradea la Festivalul Național de Teatru din București. „Cafeneaua Pirandello” s-a jucat în data de 24 Octombrie, la Sala Studio a Teatrului Național „I. L. Caragiale”, iar „Cabaretul Dada” în 25 și 26 octombrie, la Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra.

Ambele spectacole au trezit reacții pozitive din partea publicului bucureștean, astfel încât Mihai Brezeanu a notat într-un articol apărut pe Liter.Net.ro că spectacolul „Cafeneaua Pirandello” este „o îmbinare inedită de poezie – umor – oniric, privilegiind în egală măsură gestul şi nemişcarea, muzică şi tăcerea, reflectoarele şi întunericul”, iar Dana Mischie afirmă despre „Cabaretul Dada” pe Adevărul.ro, că „pentru acest spectacol şi Dada ar face o excepţie şi s-ar lăsa definită”.

La Craiova, trupa de teatru orădeană a participat cu musicalul „Scripcarul pe acoperiș” la cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internațional „Elena Teodorini”, un festival care anul acesta a celebrat 160 de ani de la nașterea Elenei Teodorini, prima cântăreață din România care a urcat pe scena de la Scala din Milano.

Felicitări, dragii noștri, că ne reprezintați cu cinste pe scenele marilor teatre din țară și la festivalurile de gen și mult succes pe mai departe!

 

Diana Maria Danciu