fbpx

100 de ani de cercetasie la Suncuius

cercetasi suncuius├Ämplinirea unui secol de cercet─â╚Öie ├«n Rom├ónia este celebrat─â la ╚śuncuiu╚Ö.

26 Iulie 2013
09:20

 

Cu ocazia ├«mplinirii a 100 de ani de cercet─â┼čie ├«n Rom├ónia, Organiza┼úia Na┼úional─â Cerceta┼čii Rom├óniei, Filiala Cluj Napoca, invit─â cerceta┼čii s─â descopere Cel─âlalt T─âr├óm, lu├ónd parte la campul regional. Acesta ├«┼či propune dezvoltarea tinerilor ┼či implicarea lor ├«n activit─â┼úi ce ├«i ├«ndeamn─â s─â-┼či foloseasca aptitudinile ┼či imagina┼úia.

Evenimentul va avea loc ├«n perioada 27 Iulie – 1 August 2013 ├«n ┼×uncuiu┼č. Activit─â┼úile campului au ca scop descoperirea ┼úinutului mo┼úilor, pres─ârat cu legende si creaturi fantastice ┼či tradi┼úiile acestora. Participan┼úii vor lua parte la diverse ateliere precum Future Scouting, Comunitate, Art─â Dramatic─â, Hike ┼či Aventur─â. Structura programului le permite cerceta┼čilor sa c─âl─âtoreasc─â ├«n timp, din trecut ├«n prezent ┼či p├ón─â ├«n viitor, ├«ntalnind pe drum personaje de care au auzit doar ├«n pove┼čti.

Misiunea Cercetășiei în societatea românească este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune și o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniti ca indivizi și joacă un rol constructiv în societate.

Cercet─â╚Öia este o mi╚Öcare educativ─â a copiilor ╚Öi tinerilor, bazat─â pe voluntariat, cu caracter apolitic, deschis─â tuturor, indiferent de na╚Ťionalitate, ras─â, sex, credin╚Ť─â sau condi╚Ťie social─â, ├«n concordan╚Ť─â cu metoda Scout. Contribuie la dezvoltarea tinerilor, ├«n vederea ├«mplinirii lor fizice, intelectuale, sociale, spirituale, pentru a deveni cet─â╚Ťeni responsabili ai comunit─â╚Ťii locale, na╚Ťionale si interna╚Ťionale.

 

Oana Gaianu