fbpx

30 de locuinte noi pentru un viitor sigur

Habitat-1-DSC_09741.000 de voluntari vor munci pentru ridicarea a 30 de case.

 

16 Octombrie 2013

17:20

Habitat pentru Umanitate Beiu╚Ö cu sprijinul Prim─âriei Oradea, al Administra╚Ťiei Imobiliare Oradea (AIO) ╚Öi cu sponsorizarea┬áWienerberger Sisteme de C─âr─âmizi, a ├«nceput un proiect pe un termen relativ lung – de 3 ani. Cu titlul ÔÇ×Locuin╚Ťe pentru un viitor mai sigurÔÇŁ planul are ├«n vedere ridicarea a 30 de case.

Domiciliile noi sunt construite pe terenul oferit de AIO și au ca și destinatari 30 de familii tinere, vârstnice sau mame care își cresc singure copiii.

Casele vor fi ├«n sistem duplex ┼či forplex, astfel ├«nc├ót 2 sau 4 familii vor ├«mp─âr┼úi acela┼či imobil. ├Än prezent, sunt ridicate funda┼úiile ┼či zid─âria primelor locuin┼úe, iar p├ón─â la finalul anului vor fi terminate patru locuin┼úe. Sistemul complet de zid─ârie Porotherm pentru aceste locuin┼úe, aici incluz├ónd blocuri ceramice, plan┼čeu ceramic ┼či buiandrugi, este donat de Wienerberger Sisteme de C─âr─âmizi, ├«n cadrul parteneriatului de trei ani semnat ├«n 2012.

transmite Emil Popa,┬áDirector Programe Habitat pentru Umanitate Beiu┼č.

C─âminele vor avea fiecare c├óte 2 dormitoare, un living, baie, buc─ât─ârie. Etajele superioare vor fi din lemn┬ácu pere┼úi de tip sandwich realiza┼úi din vat─â mineral─â, polistiren, gips carton, OSB ┼či tencuial─â.

Din informa╚Ťiile date de Emil Popa aproximativ 1.000 de voluntari vor fi mobiliza╚Ťi pentru ducerea la bun sf├ór╚Öit a proiectului. Cu toate acestea beneficiarii vor trebui la r├óndul lor s─â efectueze 300 de ore de munc─â voluntar─â pentru ridicarea propriilor a╚Öez─âminte ╚Öi alte 300 la ridicarea locuin╚Ťelor altor familii nevoia╚Öe.

 

Ioana M─âd─âlina ╚śtef─ânic─â