fbpx

A inceput curatenia de toamna a Oradiei!

curatenie sursa foto gohousemaids dot comOdată cu venirea toamnei se face curat în toată Oradea!

 

25 Septembrie 2014

17:31

Între 22 Septembrie – 31 Octombrie 2014, la nivelul urbei, se desfășoară „Curățenia de toamnă”. Practic, acum este momentul perfect pentru a vă elibera de obiectele de uz casnic și gospodăresc (piese de mobilier, mochete, biciclete, materiale textile, uși, geamuri…) dar și de molozul vegetal rezultat în urma curățirii și amenajării spațiilor verzi.

Asociaţiile de proprietari au obligația să întreţină spaţiile verzi, gazonul şi plantele florale din perimetrul imobilelor în care locuiesc. Au obligația să asigure curăţenia incintelor proprii, precum şi a zonelor cuprinse între imobil şi domeniul public până la limita carosabilului, să asigure curăţenia locurilor de parcare pe care le au în folosinţă din domeniul public.

Pentru colectarea acestora, RER Ecologic Service va amplasa în cartiere containere de metal. Fiecare cetățean sau asociație de proprietari are datoria de a arunca deșeurile doar în aceste containere și nicidecum lăsarea lor pe domeniul public, pe trotuare, în parcări sau în alte spații care ar perturba circulația și nu numai.

Dacă aceste pubele de mari dimensiuni se vor umple, puteți anunța RER-ul telefonic apelând 0259. 433. 195, angajații fiind notificați și implicit trimiși pentru a ridica containerele.

Asociațiile de proprietari vor lua măsuri de colectare a deșeurilor de pe spațiile verzi predate de către municipalitate prin protocol, din parcările pe care le dețin, din jurul incintelor sau platformelor pentru deșeuri menajere.

transmite PMO.

Cei care nu se supun acțiunilor de curățenie și nu țin cont de cele transmise de municipalitate se pot pricopsi cu amenzi între 1.500 – 2.000 lei. Click pentru a descărca Programul campaniei de curatenie de toamna Oradea 2014.

 

Ioana Mădălina Ștefănică