fbpx

Anasonul: condimentul exotic benefic sănătăţii

sursa: rawspicebar.com

Beneficii şi aromă într-un singur condiment.

 

24 Februarie 2018

12:19

Anasonul este originar din Asia Mică, dar a început să devină popular şi în alte colţuri ale lumii. Este o plantă erbacee aromatică, ale cărei fructe (seminţe) sunt folosite în industria alimentară, farmaceutică, dar şi în industria cosmetică.

Fiind o sursă bogată de minerale precum fier, magneziu, calciu, mangan, zinc, potasiu şi cupru, seminţele de anason sunt extrem de sănătoase. Aceste minerale sunt esenţiale pentru sistemul cardiovascular, pentru sistemul osos, dar şi pentru sănătatea sângelui. Iată câteva beneficii ale acestui condiment:

  • ajută sistemul digestiv – anasonul este folosit pentru problemele cu care se confruntă sistemul digestiv, precum colicile intestinale, prezenţa gazelor din stomac şi lipsa secreţiilor intestinale
  • îmbunătăţeşte funcţiile sistemului nervos – conţinutul de terpineol, eugenol şi linalol are efect de sedativ, calmând nervii; seminţele sale au rolul şi de oferi un plus de energie
  • anasonul stelat luptă împotriva bolilor respiratorii – datorită proprietăţilor sale antiinflamatorii, planta ajută plămânii să elimine secreţiile bronşice care apar ca urmare a inflamaţiei căilor respiratorii
  • îmbunătăţeşte sistemul imunitar
  • ceaiul de anason are proprietăţi antioxidante – antioxidanţii sunt cunoscuţi pentru faptul că luptă împotriva radicalilor liberi care pot cauza dezvoltarea anormală a celulelor
  • anasonul contribuie la tratarea candidozei – proprietăţile antifungice ale anasonului sunt numai bune pentru tratarea candidozei

Paula Dreve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *