fbpx

Asociația Euro Foto Art pregătește un catalog internațional cu imagini din Oradea

foto: Claudiu Oros

Oradea se prezintă Lumii.

 

06 Aprilie 2020

19:30

 

Conducerea Asociației Internaționale „Euro Foto Art” intenționează să editeze la sfârșitul acestui an un catalog fără precedent, care să prezinte orașul nostru iubit.

Catalogul va cuprinde sute de imagini deosebite despre Oradea, realizate de artiști fotografi din zeci de țări de pe mapamond, care au vizitat acest oraș minunat de pe malul Crișului Repede. Este vorba în primul rând de peste 100 de artiști fotografi membrii creatori ai Asociației „Euro Foto Art” (AIEFA) din Asia, Europa, Orientul Mijlociu și Statele Unite ale Americii, precum și din cadrul celor 54 de Organizații Partenere ale Asociației Internaționale care au vizitat Oradea.

Catalogul digital va apare în ingrijirea Editurii „Euro Foto Art” autorizată de Biblioteca Națională a României și va cuprinde mai multe capitole deosebite cum ar fi: „Oradea noaptea” sau „Oradea în alb-negru”. Proiectul internațional a fost îmbrățișat de reputați artiști fotografi din mai multe țări Europene, respectiv din California (SUA), Arabia Saudită (Orientul Mijlociu) și din Asia (China, Japonia, Singapore etc).

Pentru selecționarea celor mai valoroase imagini, conducerea Editurii „Euro Foto Art” va invita critici și artiști fotografi consacrați din Oradea și din alte orașe.

Artistul fotograf orădean Ștefan Tóth AFIAP, curatorul coordonator al Proiectului internațional a precizat faptul că la acest proiect sunt așteptați să participe și fotoreporteri, respectiv fotografi profesioniști din Oradea sau din alte orașe ale României.

Lansarea catalogului realizat în premieră absolută în Oradea este preconizată să aibă loc Vineri, 27 Noiembrie 2020,  ora 18:00, în Galeria „Euro Foto Art” – Centru Expozițional FIAP Oradea – România. Cu această ocazie va fi vernisată și o Expoziție de artă fotografică organizată sub auspiciile Federației Internațională de Artă Fotografică, recunoscută de UNESCO, intitulată „Oradea mea iubită”, ale cărori exponate se vor putea cumpăra în cadrul vernisajului.

Editura „Euro Foto Art” intenționează să editeze până la sfârșitul anului și catalogul intitulat „Cetatea medievală Oradea”.

Înscrieri și informații suplimentare se pot obține de la artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP la telefonul 0741/ 212111 sau pe e-mail: eurofotoart@gmail.com