fbpx

Astazi este Ziua Internationala a Dansului

dans sursa foto worldbellydanceday punct comMapamondul sărbătorește încă o artă, dansul!

 

29 Aprilie 2014

08:08

Această zi de 29 Aprilie a fost declarată în 1982 drept „Ziua Internaţională a Dansului” de către Comitetul  Internaţional al Dansului, parte a Institului Internaţional de Teatru şi partener UNESCO, în semn de mulţumire adus creatorului baletului modern: Jean-Georges Noverre.

Prin această sărbătoare oamenii sunt invitaţi să participe la diferite activităţi specifice acestei arte: spectacole de dans (balet, clasic, de societate sau standard, latino-americane, moderne şi dans urban), workshop-uri,  inclusiv cursuri de dans gratuite.

Toate acestea pentru a promova starea de bine pe care dansul ț0-o poate insufla, ca să nu mai vorbim de beneficiile pe care mișcarea prin dans ți le aduce: te ajută să îţi cunoşti corpul, să îţi îmbunătăţeşti postura şi să ai un echilibru mai bun. Stimulează creșterea stimei de sine şi a încrederii în tine!

De multe ori auzim sau citim sintagma „dansul este viaţa mea!”, tocmai pentru că dansul înseamnă viaţă activă, te ajută să simţi că trăieşti!

Prin tradiţie, anual, se alege o personalitate din lumea dansului care transmite un mesaj de încurajare întregii lumi. Mourad Merzouki, personalitatea acestui an, este un coregraf şi dansator francez. Avem din partea lui și următorul mesaj video.

Puteţi citi gândurile autorului traduse în limba romană, chiar AICIÎnchei printr-un citat foarte frumos al lui Havelock Ellis, care spune:

Dansul este cea mai elevată, cea mai emoţionantă, cea mai frumoasă dintre arte, pentru că nu este doar translatare sau abstractizare din viaţă; este chiar viaţă.

 

Răzvan Bar