fbpx

Ateliere creative, pentru parinti, la Gradinita Waldorf Oradea. FOTO

DSC_0747Și părinții merg la grădi, nu doar piticoții!

 

17 Octombrie 2014

14:34

Ieri, 16 Octombrie 2014, la Grădiniţa Waldorf din Oradea, strada Călimăneşti – 15, care aparţine de Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller”, s-a desfăşurat un proiect deosebit, format din:

  1. Atelier de creaţie „Păpuşi de degete” pentru povestea „Prinţesa şi balaurul”, coordonat de profesorul de educaţie plastică Anca Ioana Copăcean.
  2. Şcoala Părinţilor cu tema „Culorile săptămânii. Semnificaţiile lor. Consideraţii ale lui Rudolf Steiner din „Calendarul sufletesc”.

Pentru început, părinţii au ascultat povestea „Prinţesa şi balaurul”, pe care copiii lor deja o ştiu de la grădiniţă. Ulterior au primit tipare pentru păpuşile pe care le-au cusut pentru micuții rămași acasă. Bucuria cu care au lucrat, satisfacţia unei activități (re)creative, au fost un adevărat câştig sufletesc pentru familiile lor.

Mai apoi, organizatorii s-au focusat pe transmiterea de informaţii referitoare la părțile specifice ale alternativei educaţionale Waldorf: fiecare zi a săptămânii are o anumită culoare, o anumită zicere şi un anumit îndemn spiritual oferit de Rudolf Steiner.

Atât în debutul, cât şi la finalul acțiunii, părinţii au „jucat” câteva jocuri sociale precum „Scutură nucile”, „Merg prin lume” sau „Deasupra am îngerul meu”.

Aceste întâlniri între adulți au o importanţă majoră pentru relaţia părinte – copil – grădiniţă. Scopul este de legare a prieteniilor, socializare și creare a unei atmosfere încărcate de energie pozitivă, colaborare și înțelegere.

Cu sprijinul doamnei educatoare Eugenia Drăgoi și al profesorului Anca Ioana Copăcean seria activităților pentru mămici și tătici se anunță a continua!

 

Ioana Mădălina Ștefănică