fbpx

Biblioteca Județeană ne invită la „Un suRâs în plină vară”

Desenăm să ne amuzăm.

 

26 Iunie 2019

11:45

Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” ne invită la o expoziție inedită de caricaturi, semnate de Costel Pătrășcan. Vernisajul este programat pentru Joi, 27 Iunie, ora 13:00, în amfiteatrul instituției.

Expoziția cuprinde caricaturi având ca subiecte parafrazări după opere literare cunoscute, prezentate într-o manieră umoristică, dar și metafore grafice cu conținut literar, tratate într-o cheie satirică.

Albumul de caricatură „PAS CU PAS reînvățăm să râdem” cuprinde peste 100 de caricaturi viralizate de mediul online, dar care s-au regăsit și in paginile ziarelor naționale și în revistele de satiră.

Totodată, în cadrul evenimentului va avea loc o videoproiecție de caricatură comentată în care, pe un ecran apare ceva, la microfon se spune altceva, iar publicul va înțelege cu totul altceva! O combinație în care umorul subtil este ingredientul principal, temele fiind unele de actualitate.

Costel Pătrășcan a fost, de-a lungul timpului, caricaturist editorialist la: Adevărul, Evenimentul zilei, România literară, Academia Cațavencu, Plai cu boi etc. Are la activ zeci de expoziții naționale, dar și în Belgia, Israel, Cipru și China. A obținut mai multe premii naționale și internaționale (Japonia, Germania, Canada, Macedonia, China, Iran, Croația etc).

Intrarea va fi liberă.