fbpx

Caritas Eparhial Oradea ridica un bloc pentru tinerii defavorizati social

CASA DARÎntotdeauna există speranță, trebuie doar să credem în ea!

 

05 August 2014

17:34

Asociația Caritas Eparhial Oradea ne informează că mâine, 06 August 2014, de la orele 19:30, are loc sfințirea terenului de pe strada Cantacuzino – 56, pe care se va ridica, în următoarele 12 luni, un imobil cu 10 apartamente.

Acestea sunt destinate tinerilor care au părăsit instituţiile de ocrotire ala statului, celor cărora familiile nu le pot fi un sprijin, celor care doresc să lucreze şi să-şi întemeieze o familie. Fiecare familie va putea locui în acest bloc pentru o perioadă de maxim 5 ani. Vor fi îndrumaţi pentru a-şi găsi un loc de muncă corespunzător, pentru a învăţa să îşi gestioneze banii, resursele, viaţa în general. În toată această perioadă nu vor fi singuri. Atunci când vor avea nevoie de sprijin, de îndrumare, specialiştii asociaţiei le vor fi aproape.

Costurile de ridicare sunt de 400.000 de Euro. O parte din bani, 350.000 Euro, sunt asigurați de Asociaţia Chiese del’Est din Italia, restul, de 50.000 Euro, fiind necesari a fi adunați de Caritas Eparhial Oradea de la donatori, persoane fizice sau juridice, din România.

Locatarii acestui bloc, denumit simbolic „D.A.R.”, vor trebui să muncească, să-și achite cheltuielile de întreținere a casei, respectiv chiria.

După 5 ani, vor avea o rezervă de bani, un mic avans pentru a-şi putea lua un credit sau pentru a merge în chirie într-o altă locaţie, în condiţii similare cu alte familii.

 

Ioana Mădălina Ștefănică