fbpx

Ce servicii online oferă Primăria Oradea?

sursa: un-oradean.blogspot.ro

On-line e mai simplu.

 

03 Aprilie 2020

19:30

Având în vedere contextul pandemiei COVID-19 și nevoile comunității în aceste momente, Primăria Oradea atrage atenția cetățenilor asupra faptului că majoritatea serviciilor oferite de către Serviciul de Relații cu Publicul (Piramidă) se pot realiza în mod electronic prin Ghișeul Online  – platforma online de comunicare cu contribuabilii respectiv prin Servicii și aplicații on-line pe site-ul Municipiului Oradea  www.oradea.ro .

Ghișeul Online reunește sub aceeași platformă toate serviciile online existente ale Primăriei Oradea, dar și unele servicii noi:

  • Plată impozite
  • Abonamente de parcare
  • Depunerea și urmărirea stadiului petițiilor
  • Emitere autorizații pentru traficul greu
  • NOU – Depunerea declarațiilor fiscale
  • NOU – Arhiva personală (dosar fiscal personal)
  • NOU – eliberare Certificate fiscale

Accesul la serviciile Ghișeului Online – Primăria Oradea se poate face:

–         Limitat – pe bază de CNP/CUI sau fără autentificare – caz în care nu sunt accesibile serviciile de depunere declarații fiscale, eliberare certificate fiscale și acces la dosarul fiscal personal
–         Complet – pe bază de user și parolă

Pentru a obține user-ul și parola trebuie să completați Cererea de mai jos și,împreună cu copia cărții de identitate, să le depuneți la sediul Primăriei sau să le transmiteți pe adresa de email primărie@oradea.ro.

Prin Ghișeul online pot fi accesate plata autorizațiilor de acces, plata impozitelor și taxelor, plata abonamentelor de parcare, se poate consulta stadiul cererilor depuse la Primăria Oradea respectiv se pot depune online cereri și reclamații.

În ceea ce privește secțiunea Servicii și aplicații on-line , de asemenea pot fi verificate stadiul cererilor depuse, pot fi depuse petiții, pot fi descărcate și completate cereri și formulare tipizate, de la Direcția Patrimoniu Imobiliar, Direcția Economică, Tehnică, Juridică, Instituția Arhitectului Șef precum și de la Relații cu Publicul. Cererile completate trebuie retrimise pe adresa de mail: primarie@oradea.ro, persoanefizice@oradea.ro, persoanejuridice@oradea.ro.

Pași de urmat
De exemplu, pașii pe care trebuie să îi urmeze o persoană pentru a obține un certificat fiscal online sunt următorii:

Pasul 1. Accesați butonul Ghișeul Online în partea de sus a site-ului www.oradea.ro

Pentru a obține user-ul și parola trebuie să completați  Cererea  și, împreună cu copia cărții de identitate, să le depuneți la sediul Primăriei sau să le transmiteți pe adresa de email  primărie@oradea.ro . Modelul cererii îl puteți descărca de  aici .După depunerea cererii vei primi pe e-mail parola pentru autentificare.

Pasul 2. Conectează-te la Ghișeul Online: utilizând adresa de e-mail și parola primită te poți conecta pe Ghișeul Online.

Pasul 3. Alege Certificate atestare fiscală dintre serviciile oferite online

Pasul 4. Completează/selectează datele pentru emiterea certificatului fiscal online

Pasul 5. Descarcă certificatul de atestare fiscală
După generarea certificatului de atestare fiscală, acesta se poate descărca imediat pe un link oferit de platformă.
Ghidul ilustrativ pentru obținerea certificatului de atestare fiscală online poate fi vizualizat în atașamentul știrii.

Precizări
E important de precizat faptul că certificatul fiscal se poate obține online numai dacă persoana care îl solicită are toate obligațiile achitate. Certificatul fiscal este semnat electronic de Municipiul Oradea prin CertSign. Totodată, e important de știut că documentul original este cel în format electronic. Acesta poate fi listat și prezentat pe suport de hârtie, dar valabilitatea documentului este dovedită prin prezentarea formatului electronic. Orice modificare a certificatelor de atestare fiscală în format electronic duce la alterarea documentului și pierderea valabilității acestuia.

Certificatele de atestare fiscale obținute prin intermediul Ghișeului Online sunt disponibile spre descărcare oricând, în perioada de valabilitate a certificatului – apăsând Descarcă certificat pentru bunul/proprietatea respectivă.