fbpx

Colindătorii i-au scos pe orădeni la ferestre. VIDEO

colindatori decembrie 2015Clipe de bucurie în cartierele orădene. 

 

19 Decembrie 2015

15:21

Pentru câteva minute, parcă scoși din rutina pregătirilor de sărbători, orădenii s-au trezit cuprinși de muzică, urale și multă voie bună.

Cu tobe, cu trompete, dar mai ales cu multă energie, colindătorii au venit ureze sărbători fericite, dar și să strângă câțiva leuți, în prag de Crăciun.

Îmbrăcați în blană de oaie, dar fără tradiționalele costume de capră și urs, colindătorii au jucat și au țiuit până daruri au primit. De la ferestre s-au aruncat sticle cu pălincă, fursecuri, cozonaci, dar și bani.

Însă nu toți locatarii s-au mulțumit cu un singur danț și cu o singură cântare. Aceia care au aruncat de la balcon și bancnote cu mai mulți lei grei, le-au cerut urătorilor să mai zăbovească și să îi înveselească puțin, cât să-și mai aducă aminte de vremurile în care astfel de ritualuri erau „must have-ul” fiecărei ierni.

Pentru voi, Evenimente Oradea a pregătit două înregistrări video din timpul mini-spectacolului oferit de colindătorii veniți din alte zone ale țării. Puteți viziona imaginile și în format HD.

Ioana Mădălina Ștefănică