fbpx

Crescatorii de pasari sunt asteptati la APIA Bihor sa-si depuna cererile de ajutor privind masura 215

apia bihor pasariSe apropie termenul limită pentru depunerea cererilor de ajutor privind măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – pachetul b) – păsări.

 

 

AgenÅ£ia de Plăţi şi IntervenÅ£ie pentru Agricultură (APIA) – Centrul JudeÅ£ean Bihor aduce la cunoștința tuturor crescătorilor de păsări că termenul limită pentru depunerea cererilor de ajutor privind măsura 215 – Plăți privind bunăstarea animalelor – pachetul b) – păsări, este 18 Ianuarie 2013, inclusiv.

SolicitanÅ£ii măsurii 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – pachetul b) – păsări care au sediul social pe raza teritorială a judeÅ£ului Bihor pot depune cererea de ajutor pentru toate exploataÅ£iile autorizate sanitar-veterinar de Autoritatea NaÅ£ională Sanitară Veterinară şi pentru SiguranÅ£a Alimentelor deÅ£inute, la centrul judeÅ£ean al AgenÅ£iei de Plăţi şi IntervenÅ£ie pentru Agricultură, Bihor, strada Matei Corvin, numărul 1, Oradea.

Plata se va acorda doar pentru acele angajamente care depăşesc cerinţele minime, care prezintă nivelul de referinţă neremunerat, considerat drept punct de pornire pentru elaborarea plăţilor compensatorii. De asemenea, informăm solicitanţii că în cazul schimbării tehnologiei de creştere a păsărilor au obligaţia să notifice în scris Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură acest lucru în termen de 10 zile lucrătoare de la data schimbării acestei tehnologii.

Reamintim potenţialilor beneficiari că, până la 31 ianuarie 2013 inclusiv, se depun cererile pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură, trimestrul IV / 2012. Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură. Valoarea accizei decontate este, pentru anul 2012, de 1,2686 lei / litru de motorină. 

a declarat Florian Pavel, directorul executiv APIA Bihor.