fbpx

CSM CSU Oradea câștigă, în ultimele clipe, un meci într-o competiție europeană!

Kris Richard a fost cel ce le-a adus Orădenilor victoria împotriva celor de la Sakarya BSB. 

 

01 Noiembrie 2018

11:23

Arena„Antonio Alexe” a găzduit Miercuri, 31 Octombrie 2018, meciul dintre CSM CSU Oradea șu Sakarya BSB (Turcia), partidă din cadrul competiției FIBA Europe Cup.

Cu un bilanț negativ până acum pe plan European, CSM CSU Oradea pornea cu șansa a doua într-o confruntare împotriva unei echipe ce vine dintr-un campionat celui Românesc, acesta fiind cel din Turcia.

Jocul a fost în mare parte controlat de către Leii Roșii, însă către final lucrurile au început să ia diferite întorsături, prin schimbări de scor și cârmuirea alternativă a partidei din partea ambelor tabere. Ultimul sfert a fost marcat de un recital de coșuri de 3 puncte, cele 2 echipe arătându-și abilitățile de a înscrie din afara semicercului.

Finalul a fost unul nerecomandat cardiacilor. Cu 10 secunde rămase din timpul efectiv de joc, elevii lui Cristian Achim se aflau la conducere cu o diferență de 3 puncte. După repunerea mingii în joc de către turci, Douglas, jucător ce are la activ 9 sezoane petrecute în NBA și unul în Euroligă, a reușit să egaleze scorul la 84 – 84 cu 4 secunde înainte de final.

A urmat apoi posesia gazdelor, care aveau de ales ori o aruncare care să le aducă victoria și să îi lase pe oaspeți fără timp de atac, fie prelungiri. Repunerea lui Giordan Watson a ajuns în mâinile lui Kris Richard, care a ales să arunce față în față cu același Douglas și să câștige această confruntare pentru CSM CSU Oradea.

MVP-ul partidei a fost, evident, Richard cu 26 de puncte, fiind urmat de Watson cu 17 puncte și Sean Denison cu 15 puncte, aflat la revenirea sa pe parchet după o lipsă survenită din pricina unei accidentări. De cealaltă parte remarcați au fost Etou cu 26 puncte și Douglas cu 25 puncte.

CSM CSU Oradea va evolua pe ternul nemților de la Wurzburg în următoarea etapă din această competiție, având până acum 2 înfrângeri și o victorie.

 

Sergiu Vicaș

https://www.facebook.com/sergiu.vicas/videos/1987708701309049/