fbpx

CSM U Oradea s-a impus fără emoţii în faţa celor de la Timba

sursa foto: Facekook

sursa foto: Facekook

A fost a doua victorie stagională în faţa formaţiei din Banat, după ce, în turul de la Timişoara, bihorenii au fost învingători, de asemenea.

 

15 Februarie 2015

14:11

Formaţia de baschet masculin CSM-U Oradea câştigat meciul cu Timba Timişoara. Partida s-a jucat Sâmbătă, 14 Februarie 2015, în Arena „Antonio Alexe”.

Această victorie, coroborată cu eşecul celor de la BC Timişoara la Craiova, fac ca formaţia bihoreană să urce în clasament pe poziţia a 3-a şi să ajungă la o linie de 11 victorii şi 7 înfrângeri.

La finalul întânirii, antrenorul Cristian Achim a declarat următoarele:

Meciul cu Timba nu a fost deloc uşor, dovadă în acest sens fiind primele două sferturi. Însă, în mod evident, am avut un avantaj prin faptul că am jucat cu doi fundaşi şi nu s-a mai întâmplat povestea din alte meciuri. Ba mai mult, ne-am creat nişte situaţii de superioritate în urma zonei de pressing pe care au folosit-o adversarii noştri. De acum, ne îndreptăm gândurile spre următorul joc, acolo unde, desigur, va fi cu totul altceva.

Jocul a debutat într-o notă evidentă de echilibru, la finalul primului sfert CSM având un avantaj de doar 2 puncte, 17 – 15. Secvenţa următoare de joc avea să declanşeze răbufnirea ofensivă a echipei roş-albastre, care câștiga sfertul cu 30 – 16, iar la pauză intra cu confortul a 16 puncte avantaj.

Elevii lui Achim nu s-au relaxat după pauză, reuşind să împingă diferenţa între ei şi adversari la 21 de puncte înaintea sfertului decisiv, un sfert în care tehnicianul bihorenilor a folosit o rotaţie largă, oferind şansa de a intra pe parchet fiecărui membru de pe foaia de joc. Mai mult decât atât, echipa a terminat meciul exclusiv cu români pe teren.

Scor final 84 – 68 pentru CSM-U Oradea, într-o confruntare care putea cauza probleme, dacă nu ar fi fost tratată corespunzător. La precedenta vizită a Timbei în Arena „Antonio Alexe”, pentru a se impune, CSM-ul a avut nevoie de o execuţie în ultima secundă din partea lui Franklin.

Statistic, elevii lui Achim şi-au dominat adversarii la toate capitolele, cu excepţia punctelor marcate din perimetru, unde Timba a bifat cu 4 în plus, lucru firesc, dat fiind faptul că CSM a evoluat doar cu un pivot „de meserie” în lot.

Din punct de vedere individual, a fost o nouă seară a lui Daniel Dillon, de departe cel mai bun jucător al sezonului pentru noi. Australianul, care a reuşit singurul triple-double al sezonului, a cochetat din nou cu o astfel de reuşită impozantă, bifând 13 pase decisive, 11 puncte şi 7 recuperări pentru 25 la eficientă. El a fost urmat de Ante Krapic, autor a 20 de puncte şi 6 recuperări. De la oaspeţi a ieşit în evidenţă fundaşul Blunt, care a fost cel mai bun marcator al echipei, cu 17 puncte.

Pentru CSM-U Oradea va urma un meci extrem de dificil weekend-ul viitor, deplasarea de la Târgu-Jiu, unde ai noştri vor juca împotriva Energiei din localitate, formaţie pe care am învins-o în tur la 7 puncte.

Oltenii au un sezon extraordinar în EuroChallenge, unde au şanse foarte mari de a trece şi de a două faza a grupelor, însă în campionat au probleme mari, fiind momentan în afara locurilor de play-off.

 

Florin Miron