fbpx

Curs gratuit de prim ajutor la Ambulanța Bihor

sursa foto: caretrain.co.uk

sursa foto: caretrain.co.uk

Învățați și voi cum să salvați o viață, dacă este necesar!

 

29 Iulie 2015

13:18

În perioada Septembrie 2015 – August 2016, în fiecare primă zi de sâmbătă din lună, la sediul Ambulanței Bihor, strada Sucevei – 24, se desfășoară o zi de curs gratuit de prim ajutor.

Lecțiile și instructajul se vor ține între orele 10:00 – 14:00, acordându-se indicații de oferire a primului ajutor, mai ales în caz de stop cardiorespirator.

Startul înscrierilor se dă pe 01 August 2015, pe site-ul Ambulanței Bihor, click AICI, organizatorii urmând a-i contacta ulterior pe cursanți prin telefon sau email pentru a le confirma participarea.

Țineți cont că:

În situația în care locurile au fost ocupate în totalitate pentru cursul dintr-o anumită lună, pe formularul online vor fi afișate doar zilele de curs pentru care mai sunt locuri disponibile.

Numărul minim de participanți este de 5, cel maxim de 25. Vârsta minimă este de 14 ani, iar cei validați, pentru a participa, trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate.

La finalul cursului, participanții vor cunoaște manevrele de bază de resuscitare efectuate în cazul unui stop cardiorespirator, să utilizeze un defibrilator electric automat, să efectueze corect punerea în poziția laterală de siguranță a unei victime inconștiente și să acorde primul ajutor de bază în caz de obstrucție de căi respiratorii superioare, arsuri, hemoragii, fracturi.. .

Nu vor lipsi diplomele, cu mențiunea că certificatul de participare nu ține locul și nici nu nu este valid în cadrul programelor de Educație Medicală Continuă. Sunt cursuri facultative, nu de specializare.

 

Ioana Mădălina Ștefănică