fbpx

De la 01 Mai, utilizarea cardului de asigurat este obligatorie!

Card National de SanatateO informație utilă pentru bihoreni. 

 

20 Aprilie 2015

17:53

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bihor informează că, odată cu ziua de 01 Mai 2015, utilizarea cardului de asigurare va fi obligatorie.

De notat că validarea serviciilor de ordin medical, fie ele și spitalicești, se va efectua prin intermediul cardului sau al adeverinței de asigurat.

Foarte important de reținut:

În situaţia în care la data de 1 mai 2015 o unitate medicală nu va avea funcţională posibilitatea de a valida serviciile medicale prin card sau adeverinţă, are obligaţia de a nu restrânge sau respinge acordarea de servicii medicale pentru pacienţii care se prezintă cu card sau o adeverinţă de asigurat validă. În cazul în care utilizarea cardurilor de sănătate nu este posibilă, din culpa unităţii spitaliceşti, costurile serviciilor acordate vor fi suportate de către aceasta din venituri proprii.

Acele spitale care nu au încă instalat sistemul informaţional de validare a serviciilor medicale prin card sau adeverinţă de asigurat au datoria de a-l instala până la începutul lunii următoare, iar asigurații care nu au încă cardul activat, să solicite activarea lui până la 01 Mai 2015.

 

Ciprian Costa