fbpx

De mâine: expoziție personală Vas Géza în galeria Euro Foto Art

foto: Vas Géza

Arta populară în arta fotografică.

 

10 Iulie 2019

10:00

 

Începând de Joi, 11 Iulie, pe simezele Galeriei „Euro Foto Art”, Centru Expozițional FIAP Oradea – România, va fi instalată o nouă expoziție de artă fotografică retrospectivă. Cele 100 de fotografii alb-negru și color au fost realizate de artistul fotograf Vas Géza din Cluj-Napoca.

Artistul fotograf Vas Géza s-a născut în anul 1934 în Sighișoara. A început să fotografieze cu un aparat de fotografiat bachelit Cehoslovac, în perioada îndeplinirii stagiului militar (1954 -1957). În anul 1972 s-a înscris în cadrul Fotoclubului „Napoca”, al cărui membru în comitetul de conducere, respectiv președinte a fost ales ulterior. Din anul 1979 a devenit membru al Asociației artiștilor Fotografi din România. Este membru fondator al Asociației Artiștilor Fotografi Maghiari de Pretutindeni, cu sediul în Budapesta. A fost președintele Fotocluburilor „Metalul Roșu”, respectiv al „E.K.E Kolozsvár 1891”, pe care l-a condus de peste 4 ani. A fost organizatorul a 7 tabere internaționale foto-video și a făcut parte din multe jurii în cadrul Fotoclubului „Napoca” și „E.K.E Kolozsvár 1891”. A fost organizatorul a zeci de expoziții de fotografie în Cluj Napoca, din care s-a remarcat cel organizat în anul 2008 pentru cei mai reputați 10 artiști fotografi din Cluj Napoca. Din lucrările sale au fost organizate 74 de expoziții personale.

Vernisajul expoziției va avea loc în prezența artistului fotograf expozant Joi, 11 Iulie 2019, la ora 18:00. Momentele muzicale vor fi oferite de către reprezentantul formației „Duo Varadiensis”, artistul Thurzó Sándor József (violă), care va interpreta mai multe piese din repertoriul internațional.

Expoziția va rămâne la dispoziția publicului până în data de 08 August, accesul fiind liber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *