fbpx

Din 30 Martie, Muzeul Țării Crișurilor va putea fi vizitat virtual

Armatei RomâneDescoperim artă și istorie… din fotoliu!

 

27 Martie 2020

14:00

Pasionații de cultură primesc o veste bună! Muzeul Țării Crișurilor va prezenta expozițiile temporare online.

Pe site-ul și pagina de facebook ale muzeului vor putea fi vizionate mai multe expoziții: prima este expoziția „Obiecte recuperate. Achizițiile Muzeului Țării Crișurilor din Oradea între 2014 și 2019”, care prezintă tuturor celor interesați de activitatea muzeului o selecție din bunurile patrimoniale achiziționate în ultimii ani pentru a completa colecțiile secțiilor de științele naturii, arheologie, istorie, artă și etnografie. Sunt obiecte care, toate, vor face parte și din noile expoziții de bază ale Muzeului Țării Crișurilor.

Expoziția „Obiecte restaurate” va putea fi vizionată în săptămâna 06 – 12 Aprilie 2020. Aceasta aduce în atenție cele 8 tapiserii cu titlul Anotimpurile, realizate de Maria Blendea în anul 1968 pentru Muzeul Țării Crișurilor, și care, de asemenea, vor fi incluse în actualul proiect de expoziție permanentă al muzeului nostru. Vizitatorii noștri virtuali vor putea viziona și fragmente din procesul de restaurare a acestor frumoase creații ale artistei plastice mai sus amintite.

În aceeași săptămână va fi prezentată publicului Expoziția Muzeului Memorial „Ady Endre”, realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Muzeul Literaturii „Petőfi” din Budapesta și Asociația Caselor Memoriale ale Scriitorilor Maghiari.

În cea de-a treia săptămână va fi prezentată expoziția „Que Viva Picasso!”, care înfățișează peste 120 de litografii și heliogravuri inspirate de celebrul artist plastic spaniol Pablo Picasso. Expoziția conține şi două dintre cele mai cunoscute afișe realizate de artist cu concursul Imprimeriei Mourlot din Paris: Les Menines și Congrès National du mouvement de la Paix.