fbpx

„Domnișoara Iulia”, o nouă premieră pentru Teatrul Regina Maria

O nouă surpriză pentru pasionații de teatru!

 

11 Octombrie 2018

16:19

 

Trupa Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria se pregătește de prima premieră a stagiunii 2018-2019: „Domnișoara Iulia”, de August Strindberg, în regia lui Alexandru Weinberger-Bara. Spectacolul este programat pentru Duminică, 14 Octombrie, de la ora 19:00, în Sala Arcadia (Pasajul Vulturul Negru – intrarea dinspre Strada Vasile Alecsandri).

Scrisă la sfârșitul secolului al XIX-lea de dramaturgul suedez August Strindberg (1849–1912), drama într-un singur act „Domnișoara Iulia” a stârnit mai multe controverse. Legătura amoroasă dintre o domnișoară din înalta societate și servitorul ambițios al tatălui ei, se transformă într-un aprig comentariu social și psihologic, răsturnând principii ce păreau de neatins, care își găsește forme de expresie și în contemporaneitate.

Piesa este prima montată în Oradea de către Alexandru Weinberger-Bara, iar din distribuție fac parte actorii Anda Tămășanu (Iulia), Sorin Ionescu (Jean) și Lucia Rogoz (Kristin), cărora li se alătură câțiva colaboratori: Raluca Georgiana Costa, Anda Patricia Uivaroși, Șerban Ionuț și Nadina Urs.

Premiera se joacă cu casa închisă, iar următoarele reprezentații vor avea loc în datele de 18 Octombrie, 10, 29 Noiembrie și 09 Decembrie, de la ora 19:00, tot în Sala Arcadia.

Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrului de Marți până Vineri în intervalul orar 12:00 – 18:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Ele vor putea fi achiziţionate şi cu o oră înainte spectacol sau online, de AICI.

Adrian Pop