fbpx

Drumul expres cere exproprierea catorva oradeni

strada faclieiViteza și drumurile directe necesită sacrificii.

 

29 Ianuarie 2014

18:23

Astăzi, 29 Ianuarie 2014, primarul Ilie Bolojan a susținut o conferință de presă în care a fost atins și delicatul subiect al drumului expres Făcliei – Bihorului (zona Oncea) și implicit cel al exproprierilor care se cer a fi efectuate.

Astfel că primul tronson vizează

porțiunea de la podul rutier de pe strada Făcliei până la dealul Ciuperca, cu 4 case de locuit cu 3 anexe și 3 garduri cu terenurile aferente în suprafață de 2,110 mp, o instalație de udat precum și un număr de 10 proprietăți cu teren liber în suprafață de 5.487 mp.

Unda verde a acestor prime exproprieri va fi dată de votul consilierilor locali. Dacă aceștia vor aproba proiectul se va purcede la asigurarea spațiului necesar pentru tronsonul secund, Adevărului – Ecaterina Teodoroiu, și într-un final la cel de al treilea, Ecaterina Teodoroiu – Bihorului.

În cazul în care consilierii locali vor aproba proiectul de hotărâre elaborat de municipalitate, urmează aprobarea tronsonului 2 și elaborarea indicatorilor tehnico-economici.

De notat că pentru cel de al treilea tronson se va cere Guvernului României scoaterea din proprietatea SNCFR a unui spațiu și transferarea lui în proprietatea municipiului Oradea. După obținerea tuturor aprobărilor ultimul pas de efectuat va fi despăgubirea orădenilor care „stau în calea” drumului expres.

Ioana Mădălina Ștefănică

drum expres facliei