fbpx

Exerciţiu de verificare a sistemului centralizat de alarmare – Aprilie 2017

sursa foto: blogs.diariodonordeste.com.br

sursa: blogs.diariodonordeste.com.br

Nimic grav, doar un exercițiu de verificare. 

 

17 Aprilie 2017

10:33

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Oradea informează toți locuitorii județului că, în perioada 18 – 21 Aprilie 2017, se va derula un exercițiu de verificare a sistemului centralizat de alarmare a urbei.

În mai multe localități din țară va fi declanșat mecanismul de înștiințare a autorităților privind iminența producerii unor evenimente deosebite și vor fi acționate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populației din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice.

Nu este nimic alarmant, nu se va întâmpla nimic îngrijorător, motiv pentru care e important să ne păstrăm calmul și să nu ne impacientăm.

În perioada vizată, locuitorii Capitalei și cei din județele țării vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul orar 10:00 – 15:00. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice, vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație.

Mai mult, atât familiile cu copii, cât și cele cu bunici, sunt rugate să le aducă la cunoștință acestora organizarea evenimentului.

Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor.

Acțiunea se desfășoară conform planului de pregătire în domeniul situațiilor de urgență întocmit pe anul în curs.

Simulările vor începe marți, 18 Aprilie a.c., iar timp de patru zile vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților.

Ciprian Costa