fbpx

Expertii au decis: angajatilor ar trebui sa li se permita sa doarma la job!

somn la serviciu calculator femeie sursa foto 360degreefeedback.blogspot punct comNu este o glumă, ci un rezultat demonstrat științific.

 

06 Iunie 2014

14:54

Iată că trendul ultimilor ani, acela de a munci tot timpul și tot mai mult în fiecare zi, nu e deloc sănătos și nici nu dă rezultate extraordinare.

Volumul mare de muncă, numărul de angajați diminuat și cerințele contractuale, îi determină pe oameni să aibă o productivitate scăzută.

Stresul, termenele limită dar și unii superiori stresanți influențează calitatea somnului pe parcursul nopții. Neodihnindu-ne, a doua zi disponibilitatea, energia și puterea ne este scăzută, însă crescut este nivelul de irascibilitate, stres, surmenaj.

Mai mult, cum un număr mare de oameni, inclusiv români, nu beneficiază de o adevărată pauză de masă, capacitatea de muncă scade drastic. Experții spun că masa de prânz trebuie luată oriunde altundeva decât în fața calculatorului, la birou sau discutând despre muncă. Dacă nu vă permiteți să ieșiți în oraș, mâncați liniștiți în fața unei ferestre, sau într-o altă încăpere decât în cea în care munciți.

Iată că ultimele cercetări făcute de profesorul Vincent Walsh, de la University College London, demonstrează că acei șefi care le permit angajaților între 30 – 90 de minute de somn (odihnă), în timpul zilei de muncă, au ca beneficii productivitatea și creativitatea crescută a forței de muncă.

Somnul este vital pentru învățare, memorie și pentru prevenirea unor boli grave precum diabetul, cancerul sau nebunia. Puiul de somnul din timpul unei amieze ajută la refacerea organismului. Atunci când simțiți că răciți, încercați să dormiți mai mult noaptea sau chiar în timpul zilei. Veți observa de îndată că simptomele dispar, și aveți mai multă energie.

În speranța că mulți angajatori vor citi articolul, vă dorim somn ușor! Iar dacă șeful vă întreabă ce faceți, răspundeți-i că citiți Evenimente Oradea! Să intre și el și să ia aminte!

 

Ioana Mădălina Ștefănică