fbpx

Expoziție personală a artistei fotograf Bánházi Gyöngyi, în Cetatea Oradea

foto: Bánházi Gyöngyi

Natura în culori vii.

 

12 Decembrie 2019

13:00

 

Galeria „Ștefan Vilidár István” – Centru Expozițional EFA Oradea – România administrată de Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea ne-a pregătit o nouă expoziție de artă fotografică.

De această dată pe simezele galeriei din Cetatea Oradea (Corpul C, etajul I) vor fi instalate fotografii color, realizate de artista fotograf Bánházi Gyöngyi din Marghita, membru al Asociației Internaționale „Euro Foto Art”. Expoziția personală intitulată „Ochiul naturii” este alcătuită din 48 de fotografii realizate în ultima perioadă de timp.

Artista fotograf s-a născut în 28 Martie 1957 lângă Șimleul-Silvaniei, la poalele Măgurii în satul Ilișua și trăiește în municipiul Marghita. Studiile le-a terminat în Baia Mare și Cluj-Napoca. Liceul de Artă din Baia Mare i-a oferit o bază pe viață în modul de abordare al creației și în viziunea mea artistică. Pe lângă artă plastică este pasionată și de arta fotografică. Lucrează în mai multe tehnici și îi place diversitatea și provocările în creație. Pe parcursul anilor a avut mai multe expoziții individuale și de grup. De câțiva ani ia parte cu regularitate la taberele de creație unde impresiile noi și activitatea creativă comună l-au ajutat în dezvoltarea și împlinirea activității sale artistice. În creațiile sale încearcă să surprindă atmosfera momentului, să combină impresiile din viața înconjurătoare cu trăirile sufletești. În decursul anilor a avut mai multe expoziții de grup vernisate în Oradea, Cluj Napoca, Satu Mare, Debrețin, și Marghita. În Miskolc (HU) a avut o expoziție personal organizată peste granițele țării.

Vernisajul expoziției va avea loc în prezența autorului Vineri, 13 Decembrie 2019, ora 18:00, în Galeria Studio „Ștefan Vilidár István” din Cetatea Oradea (Corpul C, etajul I). Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele celor două Organizații fotografice din Oradea.

Lucrările expuse vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale vor fi susținute de către reprezentantul formației „Duo Varadiensis” Thurzó Sándor József (violă).

Expoziția artistei fotograf Bánházi Gyöngyi va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în data de 15 Ianuarie 2020, zilnic între orele 08:00 – 20:00, la care accesul este liber. Este de apreciat faptul că în acest an au fost
vernisate în această galerie 18 expoziții de artă fotografică ale creatorilor din România și Ungaria.