fbpx

„Giving Tuesday”: concert caritabil în Bistro Blues Caffe

Adunăm faptele bune din borcane.

 

02 Decembrie 2019

14:50

Marți, 03 Decembrie, de la ora 18:00, suntem invitați în Bistro Blues Caffe, la o poveste despre generozitate împletită cu muzică.

În cadrul evenimentului vor fi adunați banii strânşi în borcanele cu fapte bune, dar vor avea ocazia să doneze şi cei care nu şi-au luat borcan. Vor întreține atmosfera artiştii: Melaz, Sergiu Nica, Ovi the Kid, Arthur Weber, Rius, Izabela Geambaşu, Alexia Molnar, Grupul de colindători Alunu.

Alături de ei ne vor încânta cu povești despre generozitate și implicare persoane care au pus inima în activități pentru comunitate şi au reuşit să aducă o schimbare: Daniela Tütös, Ionuț Coman, Anca Mihociu, Voichița Darna, Alina Hoza, Szabó Csaba-Sándor, Monica Toader, Cristea Ana-Maria, Brândușa Doca, Mihaela Martin. Pentru al doilea an, asociația Love Bihor marchează evenimentul internațional Giving Tuesday, care este o mișcare internațională adoptată de peste 150 de țări.

Lansată în 2012, marchează o zi în care sărbătorim și incurajăm generozitatea și implicarea socială, pentru a-i sprijini pe cei care au nevoie de ajutor. Giving Tuesday pune în valoare generozitatea oamenilor și puterea de comunicare a social media, creând o mișcare ce aduce împreună ONG-uri, instituții publice, companii și oameni de bine pentru a încuraja implicarea în comunitate.

„Borcanul cu fapte bune” care constă în renunțarea zilnică la câte ceva: un pachet de țigări, o ciocolată, o cafea, un suc, la orice consideră persoana că nu are nevoie în acea zi! Valoarea bunului se pune în borcan, iar suma adunată se donează în data de 03 Decembrie asociației Love Bihor în cadrul evenimentului organizat. Peste 130 de persoane au început în data de 03 Noiembrie această aventură! Au fost borcane care au ajuns în casele oamenilor, în birourile acestora dar și în săli de clasă sau la grădinițe.

Milioane de oameni din toată lumea, indiferent de etnie, religie, cultură, status social se alătură pentru a sprijini cauzele în care cred și comunitățile în care trăiesc. Fiecare act de generozitate contează, dar acestea au și mai mare însemnătate și impact când dăruim împreună. Fiecare are ceva de dăruit, iar împreună suntem mereu mai buni!