fbpx

Idee de masă în weekend: conopidă pane

foto: Monica Marton

Arătos și gustos!

 

29 Februarie 2020

13:00

 

Ingrediente necesare pentru două porţii:

  • 1 kg de conopidă
  • 3 ouă
  • 6 linguri de făină
  • o cană de ulei
  • un praf de sare fină
  • o jumătate de linguriţă de piper alb

Preparare:
Curăţaţi şi spălaţi conopida, apoi o puneți la fiert, fie în apă cu sare, fie la aburi. După zece minute, opriți focul și o scurgeți bine de apă. Conopida nu trebuie să fie prea fiartă ca pentru piure deoarece se mai procesează termic cu stratul fin de pane.

Pe o farfurie întinsă aşezaţi făina şi începeţi să daţi prin făină buchețelele de conopidă. Într-un bol spargeţi şi bateţi cele trei ouă, adăugaţi piperul măcinat şi un praf de sare. Treceţi buchețelele de conopidă pe care în prealabil le-aţi dat prin făină, prin bolul cu ouă bătute şi apoi le puneţi la prăjit. Rumeniţi pe toate părţile conopida, aproximativ 2-3 minute, o scoateţi din ulei şi o puneţi pe un şerveţel să se scurgă de ulei.

Vă recomand să o serviți cu un sos de usturoi.

Poftă bună!

Monica Marton