fbpx

În 2019, Toamna Orădeană devine Oradea FestiFall și vine cu surprize – program complet

Toamna se numără… festivalurile.

 

30 Septembrie 2019

10:00

Toamna Orădeană, unul dintre cele mai longevive evenimente locale, cu un istoric de peste 28 ani, se reinventează și devine din acest an ORADEA FestiFall. Evenimentele vor avea loc în Piața Unirii, în Pasajul Vulturul Negru și pe pietonala Vasile Alecsandri, în perioada 03 – 06 Octombrie.

Astfel, bihorenii și turiștii vor fi așteptați cu muzică bună, concerte Smiley, The Rock, Mihail, The Motans, 3 Sud Est, trupe locale, artă stradală și specialități gastronomice. Creativitatea și imaginația celor mici va fi pusă la încercare în cadrul atelierelor și jocurilor interactive, iar toboganele, bazinul cu bile, baloanele colorate și sesiunile de pictură pe față vor aduce multe zâmbete în festival.

Spațiul public va fi animat de artiști stradali din România, Belgia, Italia și Olanda, astfel că zilnic vom vedea personaje pe picioroange, un trubadur, o cutie muzicală gigant (un pian și o balerină) și un alai de instrumentiști veniți să ne încânte privirile și auzul.

În premieră, în Oradea va fi adusă instalația GAIA. Gaia este o instalație de artă care circulă între diverse locuri ale globului, fiind creată de artistul britanic Luke Jerram. Măsurând șapte metri în diametru, Gaia redă detalii capturate de sateliții NASA deasupra Pământului la o scară fără precedent (120 dpi). Opera de artă dă publicului ocazia să vadă astfel Planeta noastră într-un cadru tridimensional și la o scară unică. Aceasta va fi montată la intrarea principală în Pasajul Vulturul Negru.

Cea de-a doua instalație, Tunelul, este opera artistului român Silviu Ciora, un talentat sculptor explorator din Cluj-Napoca, care consideră că „tehnologia poate fi o bună unealtă prin care să transmiți emoție”. Tunelul sau The Tunel este o construcție hexagonală iluminată care simbolizează un traseu inițiatic prin lumină și culoare și va fi amplasată central în Piața Unirii.

Concertele vor avea loc pe două scene: cea principală din Piața Unirii și scena Live Nouveau de pe strada Alecsandri.

Programul concertelor de pe scena principală:

Joi, 03 Octombrie
20:30-22:00 Artiști și trupe locale
Vineri, 04 Octombrie
20:30 THE ROCK (AC/DC Tribute Band)
21:30 VAMA
Sâmbătă, 05 Octombrie
20:30 3 SUD EST
21:30 SMILEY
Duminică, 06 Octombrie
20:30 MIHAIL
21:30 THE MOTANS
22:30 Spectacol de artificii

Programul actelor stradale: