fbpx

În Bihor s-a lansat un nou proiect pentru arii protejate

foto: Bogdan Ghiță

Speciile de păsări pe cale de dispariție în siguranță

 

07 Februarie 2018

18:00

Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor (CAPDD Bihor) lansează proiectul „Îmbunătățirea stării de conservare a biodiversității în ROSPA 0115 Defileul Crișului Repede – Valea Iadului”.

Proiectul are drept scop menținerea sau îmbunătățirea gradului de conservare a speciilor de păsări de interes conservativ și a habitatelor acestora, din zona cuprinsă între Defileul Crișului Repede și Valea Iadului, areal desemnat ca Sit de Protecție Avifaunistică (ROSPA 0115 Defileul Crișului Repede – Valea Iadului).

Un rezultat al acestor acțiuni va fi și diversificarea activităților turistice din zonă. Vizitatorii se vor putea bucura de prezentarea speciilor de păsări şi a habitatelor acestora datorită cărora zona a fost declarată arie naturală protejată și vor putea identifica şi conștientiza impactului negativ al activităţilor cu potențial distructiv.

Printre activitățile propuse se numără acțiuni de educație ecologică și două tabere de tip „Junior Ranger”

Proiectul propus de CAPDD Bihor se desfășoară în perioada 22 Decembrie 2017 – 30 Noiembrie 2020, având un buget total în valoare de 5.745.029,86 lei. Proiectul este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

 

Diana Maria Danciu