fbpx

În premieră în Oradea, expoziția „Arta de a dărui”: Picasso, Matisse, Dali, Klimt

Nume importante din arta mondială, în Oradea!

 

04 Noiembrie 2019

10:00

 

Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, împreună cu Colecția avocatului George Șerban din București, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Asociația culturală pictor Octavian Smigelschi, a realizat sub curatoriatul lui Alexandru Constantin Chituță o premieră și a pus la punct o expoziție inedită cu lucrări de grafică și litografii, unele dintre ele valorând mii de euro. Aceasta pentru că sunt semnate de Picasso, Matisse, Dali sau Klimt.

Evenimentul, considerat de presă și specialiști expoziția anului în România, este parte din Festivalul Internațional de Teatru și, potrivit organizatorilor, cuprinde nuduri semnate de Henri Matisse din seria „Blue”, nuduri și studii semnate de Gustav Klimt, șase lucrări semnate de Salvador Dali și lucrări de Pablo Picasso, multe dintre ele din Suita Vollard, realizate în perioada 1930-1937.

După Sibiu și Bistrița expoziția va poposi la Oradea, în cadrul programului „Axele Brukenthal”. Lucrările celebrilor artiști vor putea fi văzute în Cetatea Oradea, expoziția urmând a fi deschisă Joi, 07 Noiembrie 2019, ora 13:00, în Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural.