fbpx

Înainte de Crăciun, orădenii vor putea traversa Podul Sf. Ladislau!

podul ferdinandÎncă o lună și putem ajunge mai repede dintr-o parte în alta!

 

04 Noiembrie 2015

17:03

Primăria Oradea dă o veste bună locuitorilor urbei. Dacă condițiile meteo vor fi favorabile, iar muncitorii își vor putea desfășura activitatea în bune condiții, în ziua de 21 Decembrie 2015 se va redeschide circulația pietonală peste Podul Sfântul Ladislau.

Din cauza lucrărilor de reparație, traversarea punții peste Crișul Repede a fost interzisă atât cetățenilor cât și autoturismelor. Podul se afla într-o stare avansată de degradare, din 1954, de când a fost ridicat, nemaifiind supus lucrărilor capitale de modernizare.

Până acum au fost demontate bordurile de piatră, a fost frezat și decapat asfaltul până la structura de grinzi și tablier a podului. Totodată au fost desfăcuți parapeții și s-au tăiat conductele de rețele de pe pod.

Sumele investite sunt de ordinul a 5.150.599,62 lei + TVA și intră în contul firmei Firesta-Fiser Rekonstrukce Stavby A.S. Termenul de finalizare a lucrărilor este Martie 2016. 

În prezent se montează esafodajele și structura de ridicare a grinzii independente, iar săptămâna viitoare urmează să se lanseze grinda independentă.

 

Ciprian Costa