fbpx

Inca o victorie pentru CSM Oradea

we love csm oradeaCSM Oradea – BCM U Piteşti, 72-66. Demonstraţie de caracter etalată de orădeni.

 

23 Februarie 2014

09:21

 

CSM Oradea a câştigat de-o manieră absolut dramatică partida disputată ieri seară, 22 Februarie 2014, în compania celor de la BCM U Piteşti, victorie cu 72 – 66. Elevii lui Achim au început bine primele minute ale jocului, însă pe parcurs lucrurile au părut că refuză să funcţioneze în ofensivă, orădenii marcând doar 10 puncte, record negativ privind primul sfert în acest sezon.

Piteştiul a reuşit să pună pe tabelă 20 de puncte, la fel câte au reuşit să aducă şi din sfertul 2, perioada în care de asemenea au reuşit să ţină formaţia bihoreană sub bornă de 20 de puncte marcate, 18 mai exact. A fost un sfert mult mai echilibrat, însă insuficient, astfel în repriza a doua gazdele s-au văzut nevoite să remonteze cel mai mare handicap din acest sezon, 12 puncte diferenţă.

După cum era de aşteptat, pauza a fost un sfetnic bun pentru roş-albaştri, care au venit din vestiare mult mai montaţi, mult mai atenţi pe faza defensivă, în timp ce acţiunile ofensive parcă nu mai erau atât de neclare. 23-14 a fost scorul sfertului #3, perioada încheiată magistral de Dani Popescu cu un coş de 3P, astfel înaintea ultimului sfert orădenii mai aveau de remontat doar 3 puncte diferenţă, misiune aparent uşoară, însă echilibrul s-a rupt decisiv în favoarea jucătorilor noştri abia în ultimele 2 minute de joc. Piteştenii nu s-au dat bătuţi şi au aplicat tactica „loteriei aruncărilor libere” pe finalul ultimelor secvenţe ale jocurilor, însă Denison şi Franklin au dovedit că-şi pot menţine calmul, reuşind astfel să tranşeze sfertul decisiv cu 21 – 12, pentru 72 – 66 final.

Discutând despre statisticile generale ale celor două formaţii, am avut două reprize total diferite, în prima oaspeţii reuşind să impună un procentaj incredibil al aruncărilor reuşite, lucru pe care nu l-au putut continua şi după pauză, când Achim şi-a luat măsuri din punct de vedere defensiv, blocând şi împingând către limita de 24 de secunde aproape fiecare atac al gazdelor.

Privind aruncările, Piteştiul a stat mai bine de la 2P, reuşind să convertească 50% (21/42), orădenii fiind inferiori, reuşind doar 43% (20/47), cel mai slab procentaj din ultimele partide. Ambele echipe au suferit privind aruncările din afară semicercului, câte 3 reuşite pentru fiecare dintre tabere, ceea ce a însemnat 21% pentru oaspeţi (3/14), respectiv 23% pentru CSM (3/13), absenţa lui Markovic resimţindu-se din plin şi la acest joc. O diferenţă importantă s-a făcut la aruncările libere, oaspeții transformând doar 15/26 pentru 58% procentaj, în timp ce orădenii nu au fost cu mult mai precişi, 23 din 33 de aruncări libere scuturând plasa coşului pentru noi, 70%.

Un parametru foarte important la care CSM Oradea a fost net surclasată pentru prima dată după foarte multă vreme, e cel al recuperărilor, BCM Piteşti reuşind nu mai puţin de 42 (13O-23), în timp ce roş-albaştrii au reuşit doar 27 (9O-18D), ceea ce rezultă o diferenţa netă de 15 rebounds. Un dezechilibru mai mare decât cel al recuperărilor s-a făcut în privinţa paselor decisive, oaspeţii reuşind doar 3 assisturi în acest meci, faţă de cele 14 ale formaţiei gazdă. Un alt aspect pozitiv pentru noi e numărul scăzut al posesiilor pierdute, 9, parametru la care piteştenii au avut dublu, 18.

Analizând individual, după 3 meciuri consecutive în care William Franklin a fost MVP-ul pentru orădeni, de această dată a venit rândul pivotului canadian, Sean Denison, să iasă la rampă, un double double prestigios reuşit de acesta, 24 de puncte şi 12 recuperări, fiind urmat privind numărul punctelor marcate de Titus Nicoară, cu 14, care a mai prins şi 7 mingi sub panou. De la piteșteni s-a remarcat point-guard-ul Ken Tutt, americanul reuşind să marcheze 20 de puncte în cele 28 de minute petrecute pe parchet, el strângând şi 7 recuperări şi 1 assist. Ousmane Barro a fost al doilea cel mai eficient jucător al formaţiei din Piteşti, senegalezul terminând partida în double double, cu 10 puncte şi 11 recuperări.

Graţie acestui succes, CSM Oradea revine pe prima poziţie a clasamentului, acumulând 15 victorii şi 4 înfrângeri după cele 19 etape disputate, fiind la egalitate cu CSU Sibiu, însă cu un bilanţ mai bun decât aceştia în meciurile directe.

Pentru CSM Oradea va urmă o nouă partidă pe teren propriu, în faţă celor de la BC Timişoara, meci ce se va disputa Joi, 27 Februarie, cu începere de la ora 18:00, partida urmând a fi transmisă în direct de Digisport. Vino alături de CSM Oradea şi susţine echipa îmbrăcat în roşu!

 

Florin Miron