fbpx

Jurnalismul și beletristica antedezbătute pe fundal de „La mulți ani, Ioan Laza”

Jurnalismul și beletristica antedezbătute pe fundal de “la mulți ani”Un eveniment aniversar care are loc în orașul nostru. 

 

18 Octombrie 2018

16:00

Timp de două zile la Hotelul Continental Oradea se desfășoară sesiunea de comunicări organizată de Departamentul de Științe Politice și Științele Comunicării din cadrul Universității din Oradea.

În deschiderea evenimentului intitulat „Jurnalismul și literatura: similitudini și diferențe” unul dintre profesorii organizatori, lect. univ. dr. Ioan Laza, care în data de 22 Octombrie împlinește 65 de ani, a fost sărbătorit de întreaga audiență.

Ioan Laza s-a remarcat în decursul carierei sale ca redactor, secretar general, iar ulterior director al Redacției „Crișana”, corespondent al cotidianului „Scânteia”, iar din anul 2003 s-a alăturat colectivului didactic al Universității din Oradea, Facultatea de Științe Politice și Științele Comunicării.

Conferința a fost deschisă propriu – zis de președintele comisiei științifice prof. univ. dr. Ion Bogdan Lefter, Universitatea din București. A prezentat studiul „Doi frați vitregi: jurnalismul și literatura sau Discursuri despre lumi reale și irelevante” amintind despre delimitările conceptuale, despre genurile jurnalistice și cele literare, plusând pe antimoniile și asemănarile dintre jurnalist și scriitor.

Un jurnalist trebuie să aibă jurnalismul ca a doua profesie. Dacă nu are prima profesie bună, adică literatură, medicină, domeniul juridic, doar gazetăria pură este o iluzie. Adică jurnalismul de specialitate este viitorul pentru că jurnalismul acesta pur este la îndemâna trusturilor de presa.

a amintit prof. univ. dr. Ion Bogdan Lefter în cadrul întâlnirii.

 

Cosmin I. Petruț

Jurnalismul și beletristica antedezbătute pe fundal de “la mulți ani”