fbpx

Muzeul Orașului Oradea și Muzeul de Istorie a Evreilor se redeschid pentru public

Vine timpul să ne bucurăm iar de artă și cultură.

 

15 Mai 2020

10:00

Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural se pregătește de redeschidere și își așteaptă vizitatorii începând de Marți, 19 Mai 2020, asigurând toate condițiile de siguranță și prevenție.

Programul de vizitare al expozițiilor va fi între orele 10:00 – 13:00 și 14:00 – 18:00, de Marți până Duminică, cu mențiunea că în intervalul orar 13:00 – 14:00 se va realiza aerisirea și dezinfecția spațiilor.

În perioada 15 Mai – 30 Iunie nu se vor organiza tururi ghidate.

Accesul va fi permis în muzeu numai cu condiția purtării măștii de protecție – medicală/non-medicală pe toată durata vizitei. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul. La casa de bilete va fi permis accesul simultan pentru maximum 2 vizitatori sau membrii unei familii. La fel, accesul în sălile de expoziție este permis numai pentru un număr de maximum 2 vizitatori sau membrii unei familii. Vizitatorii își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant care este pus la dispoziție la casieria muzeului. Totodată, este obligatorie trecerea peste covorul dezinfectant sau utilizarea dispenserului automat pentru acoperirea tălpilor la pantofi. La intrarea în muzeu se va efectua verificarea temperaturii fiecărui vizitator și nu va fi permis accesul dacă temperatura corporală va fi de peste 37,3 0 C. De asemenea, nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree). În ceea ce privește plata biletelor, se recomandă plata cu cardul.

Accesul în curtea Cetății și la spațiile de joacă existente se va realiza numai cu respectarea regulilor de distanțare socială – minimum 2 m între persoane și purtarea mănușilor. Totodată, s-a stabilit și semnalizat traseul de vizitare prin inscripționarea la nivelul pardoselilor cu săgeți de direcționare la o distanță de 2 m, la fiecare nivel al muzeului, dar și semnalizarea prin amplasarea de panouri informative pentru vizitatori cu regulile de acces și traseul de vizitare.

Printre cele mai intersante expoziții temporare care pot fi vizitate la Muzeul Orașului Oradea se numără „Viața la curtea regelui Matia Corvinul”, expoziția „O Prietenie Regală: Grigore Antipa și Regii României 1892-1944”; Arta de a dărui; expoziția „Olfavctiv. Mirodenii, Rășini. Parfumuri și miresme din antichitate până în epoca modernă”, dar și expoziția „Invențiile Evului Mediu. Leonardo da Vinci. Apă, foc, vânt”. Expoziţia permanentă închinată Primului Război Mondial şi Generalului Traian Moşoiu își așteaptă și ea vizitatorii.