fbpx

Nou: „La Boqueria” de Oradea se deschide în Piața Unirii

Întocmai ca și Barcelona, și Oradea va avea o piață cu bunătăți în centrul orașului. 

 

14 Iulie 2023

16:46

De acum înainte, mult doritele produse ale producătorilor locali bihoreni se reunesc „sub aceeași” cupolă chiar în inima urbei de pe Criș.

Începând de mâine, 15 Iulie 2023, în fiecare zi de sâmbătă, între orele 08:00 – 13:00, chiar în Piața Unirii din Oradea, are loc „Târgul Produselor Bihorene” cu accesul liber. Inițiativa aduce împreună, și la dispoziția cumpărătorilor, sortimente diversificate de produse din zone precum Borș, Biharia, Diosig, Săcuieni, Roșia, Dealurile orădene, Beiuș, Cubulcuț, Șișterea, Podgoria, Valea lui Mihai, Oșorhei, Calea Mare, Miheleu și alte localități.

Aici, în această „La Boqueria” de Oradea, veți găsi de la fructe și legume, la miere de albine și produse apicole, carne, lactate, ouă, flori, patiserie de casă, gemuri, siropuri și alte bunătăți care, ne spun organizatorii și promit vânzătorii, sunt din ograda producătorilor locali și nu sunt, așa cum se întâmplă în piețele deja cunoscute din oraș, produse de import și vândute ca „produse locale” acoperite fiind de autorizația de „producător”.

Noi, Evenimente Oradea, vă invităm să treceți pragul acestei noi piețe locale orădene și să vă convingeți singuri de veridicitatea, autenticitatea, implicit calitatea produselor disponibile pe mesele comercianților – producători locali bihoreni.

În cazul în care sunteți ori cunoașteți producători locali care ar dori să participe, cu produsele proprii, în această piață, doritorii sunt rugați să trimită un email către Asociația Agricultorilor din Valea Ierului scriind un email adresei: targbihor@gmail.com

De reținut că piața va avea loc săptămânal cu excepția unor zile de sâmbătă în care, aici, vor fi organizate alte manifestări care vor ocupa spațiul public al Pieței Unirii.


O astfel de piață, cu produse alimentare, fructe de pe aproape toate continentele, dulciuri și alte delicatese există și în frumoasa Barcelona, cu care Oradea a fost mult comparată. Celebra piață, la nivel internațional, „La Boqueria” este și ea amplasată chiar în mijlocul Barcelonei, cu intrarea din arhi-cunoscuta stradă „La Rambla” (un fel de Vasile Alecsandri sau Republicii din Oradea). Pe lângă mesele cu produse apetisante, în „La Boqueria” poți servi o cafeluță sau alte gustări specifice Spaniei ori multor altor țări.

Dacă ați fost în Barcelona, cu siguranță vă amintiți cu drag de magica „Boqueria”, unică prin splendoarea și culoarea fructelor, deserturilor, dulciurilor fel de fel care ispitesc turiștii. Iar dacă nu ați fost, atunci când timpul și finanțele vă vor permite, dați o fugă până acolo și dați-vă voie să fiți cuceriți de forfota, coloristica și parfumul fructelor exotice bine coapte, care abia așteaptă să le gustați, de zumzetul clienților care au atât de multe oferte încât cu greu se pot horărî ce să cumpere! E ceva, e altceva, „La Boqueria”! E o experiență pe care numai pe tărâm spaniol o poți trăi atât de frumos! (imagini din „La Boqueria” din Barcelona mai jos).


Însă până să ajungeți în Spania, bucurați-vă de ce plaiurile locale au să vă ofere, mai ales că, într-un final, ele vor fi accesibile nouă, tuturor, în centrul orașului și nu mai trebuie să mergem încoace și încolo, ci le găsim pe toate într-un singur loc: Piața Unirii din Oradea!

 

Ioana Mădălina Ștefănică

sursa: wikipedia

sursa: hcchotels.com

sursa: oddviser.com

sursa: cntraveler.com

sursa: cntraveler.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *