fbpx

Oradea este, de acum, stațiune turistică de interes național

sursa: Visit Oradea

Orașul va putea atrage mult mai mulți turiști.

 

08 Mai 2020

11:30

O veste excelentă pentru dezvoltarea turismului în Oradea!

În cadrul ședinței din 07 Mai 2020, Guvernul României a adoptat un act normativ prin care declară mai multe localități din România stațiuni de interes național. Între acestea se află și Oradea! În ultimii doi ani, Primăria a făcut mai multe demersuri pentru acordarea titulaturii, lucru care ar oferi orașului o șansă în plus de a atrage turiști.

Hotărârea de Guvern deschide Oradiei posibilitatea de a accesa fonduri bănești suplimentare pentru dezvoltarea ariei componente a stațiunii, începând de la Bazilica Romano-Catolică, strada pietonală centrală, cu tot ce înseamnă centrul istoric și mergând până la Universitate, și zona coridorului verde al Crișului Repede, pornind de la Podul Mareșal Prezan, Aquapark-ul Nymphaea, lunca Crișului, Dealul Ciuperca, Parcul Brătianu, traversând zona centrală, până la Ștrandul Ioșia. Astfel, turiștii se vor putea bucura mai mult de clădirile superbe, spațiile culturale, parcurile relaxante, SPA-uri, promenadele de pe malurile Crișului și, desigur, de apa termală.

Având ȋn vedere efectul multiplicator al turismului ȋn sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcţiile, agricultura, artizanatul şi comerţul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului ȋn localităţile atestate staţiuni turistice vor genera efecte benefice pentru dezvoltarea economică şi creşterea calităţii vieţii a rezidenţilor acestor zone.

Prin aceeași HG de Joi au fost declarate stațiuni localitățile Tăşnad (jud. Satu Mare), Lacu Sărat (jud. Brăila) şi Zona Turistică Borlova – Muntele Mic (Comuna Turnu Ruieni, jud. Caraş-Severin).