fbpx

„Oradea mea de turtă dulce”, spectacol de culori la Muzeul Țării Crișurilor

Arhitectură pe pânză!

 

04 Iunie 2019

11:30

Muzeul Ţării Crişurilor (Str. Armatei Române nr. 1/A) ne invită Miercuri, 05 Iunie 2019, ora 12:00, vernisajul unei expoziţii inedite de pictură intitulată „Oradea mea de turtă dulce”, cuprinzând lucrările Adelei Lazăr, actriţă a Teatrului Regina Maria din Oradea.

Adela Lazăr a absolvit Facultatea de Artă Teatrală din Târgu Mureș în 2004 și din anul 2005 este actriţă la Teatrul Regina Maria din Oradea, iar din 2009, membră în Asociaţia Artiştilor Plastici din Târgu Mureş.

Prima sa expoziţie de pictură, intitulată „Chevalet”, a avut loc în anul 2008, în Librăria Gutenberg. A urmat expoziţia „Hainele cele noi ale împăratului”, în 2017, într-o cafenea din centrul oraşului Oradea. În 2018 a avut loc expoziţia „Oradea mea de turtă dulce”, găzduită de Teatrul Regina Maria. A participat, de asemenea, la mai multe expoziţii de grup şi tabere de pictură, în ţară şi în străinătate, organizate de Asociaţia Artiştilor Plastici din Târgu Mureş.

Prin „Oradea de turtă dulce”, Adela Lazăr

a imaginat o lume de basm, idilică, plină de culoare, unde emblemele oraşului (Palatul Apollo, Palatul Vulturul Negru, Casa Darvas La Roche, Palatul Rimanóczy Kálman Jr., Teatrul Regina Maria, Palatul Moskovits Miksa etc.), cărora le-a păstrat intacte elementele identitare, sunt transpuse metaforic, prin spirit ludic şi joc cromatic, în arhitecturi care ne aduc aminte de fantasticul copilăriei.

Vor fi prezenţi la vernisaj: dr. Aurel Chiriac, directorul Muzeului Ţării Crişurilor, Ioan Moldovan, directorul Revistei „Familia”, şi autoarea lucrărilor, Adela Lazăr.

Expoziţia rămâne pe simezele Muzeului Ţării Crişurilor până în 23 iunie 2019.

Preţul biletelor: 8 lei – adulţi; 4 lei – copiii peste 4 ani, elevi, studenţi, pensionari. Intrarea este gratuită pentru copiii de până în 4 ani, copiii din casele de asistenţă socială, veteranii de război, angajații actuali şi pensionarii din reţeaua muzeistică naţională. Cu acest bilet se pot vizita toate expoziţiile temporare din Muzeul Ţării Crişurilor.