Ouă vopsite cu coji de ceapă
Pentru Sărbători cu tradiție și… stil.
21 Aprilie 2019
15:33
Pentru că se apropie Sărbătorile Pascale, vă propunem o rețetă simplă pentru ouă roșii.
Ingrediente necesare:
· 30 de ouă proaspete
· o jumătate de linguriţă de sare
· o lingură de oţet
· cojile de la 30 de cepe albe sau roşii, sau din ambele
· 50 grame de slănină
Preparare:
Spălaţi bine cojile de ceapă, le puneţi la fiert în 4 litri de apă cu sare, timp de o oră. Între timp, spălaţi cu apă călduţă şi detergent de vase ouăle pentru a le degresa. Apoi, le limpeziţi de două ori, cu apă rece.
Opriţi focul, strecuraţi apa de pe cojile de ceapă şi o puneţi într-o oală în care adăugaţi ouăle pe care le fierbeţi 10 minute. După 5 minute adăugaţi şi oţetul. Scoateţi ouăle, le lăsaţi două minute să se usuce, le ungeţi cu slănină şi sunteţi gata pentru a întampina învierea Domnului.
Dacă doriţi să aveţi şi ouă frumos decorate cu motive vegetale, înainte de a pune ouăle la fiert, puneţi câte un ou împreună cu frunze de mărar, pătrunjel, păpadie într-un ciorap cu un den de 15, îl legaţi bine şi îl lăsaţi la fiert împreună cu celelalte ouă. Motivul vegetal se va imprima pe ou.
Sărbători Pascale binecuvântate!
Monica Marton