fbpx

Pestera Farcu isi mareste aria de vizitare. FOTO

SONY DSCTurismul din județul Bihor se dezvoltă continuu.

 

26 Septembrie 2013

17:35

Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor va inaugura, pe 28 Septembrie 2013, un nou traseu tematic al cărui punct de pornire se află în vecinătatea Peșterii cu Cristale din Mina Farcu.

Noua rută are o durată de vizitare de circa 45 de minute și a fost gândită ca un circuit turistic menit să familiarizeze vizitatorii cu animalele și plantele care trăiesc în acest habitat.

Traseul va fi accesibil tuturor drumeților, aceștia descoperind informații despre trecutul mineritului din zonă pe parcursul minutelor petrecute în natură. La jumătatea drumului vizitatorii vor fi suprinși de punctul de belvedere din care vor admira panorama Munților Pădurea Craiului și cheile spectaculoase ale văii Lazurilor. Punctul de belvedere a fost dotat cu mese, bănci și filigorii, pentru popas, prin aportul autorităților locale și al finanțatorilor.

Noul itinerar turistic a fost realizat cu sprijinul administrației locale a comunei Roșia și a fost finanțat prin proiectele de dezvoltare a unui mare lanț de benzinarii din țară și Fundația pentru Parteneriat. Investițiile se ridică la 16.150 lei.

Călin Marincaș