Pitaya sau fructul dragonului, bogat în vitamine esențiale
Fructele exotice, la fel de benefice.
16 Iunie 2018
12:30
Fructul dagonului, cunoscut şi sub numele de Pitaya, este un fruct al plantei cactus care creşte în zonele tropicale şi subtropicale, precum Asia şi America Latină.
Are o coajă galbenă sau roşie, cu solzi verzi şi în interior pulpa albă, magenta sau roz, cu multe seminţe mici negre. Acesta oferă o serie de nutrienţi esenţiali şi are anumite beneficii:
- inima sănătoasă – acest fruct are puteri uimitoare care ajută la scăderea colesterolului rău. Este o sursă excelentă de grăsimi monosaturate, ajutând inima să se menţină într-o condiţie optimă
- colesterol scăzut – fructul dragonului are o cantitate extrem de mică de colesterol ceea ce face ca acest fruct să fie digerat foarte rapid
- conţinut ridicat de fibre
- antioxidanţi activi – este o sursă excelentă de antioxidanţi care ajută corpul să scape de radicalii liberi şi de proprietăţile canceroase
- ajută la menţinerea sănătăţii oaselor
- luptă împotriva diabetului – cantitatea ridicată de fibre din fructul dragonului poate ajuta la reglarea diabetului zaharat, deoarece poate stabiliza nivelul de zahăr din sânge
- reduce semnele de îmbătrânire
- menţinerea sănătăţii părului vopsit – fructul dragonului este un agent grozav de tratare a păruluivopsit. Prin simpla aplicare a sucului sau a unui balsam ce conţine acet fruct pe scalp vă puteţi proteja părul tratat cu diferite chimicale ce se găsesc în vopseaua de păr
- previne afecţiunile rinichilor
- suprimă artrita – artrita afectează în mod direct articulatţile şi provoacă iritaţii severe sau chiar imobilitate. Adăugarea fructului dragonului în dietă poate ajuta în prevenirea acestor afecţiuni
- vindecă acneea – bogat în vitamina C, acest fruct devine un unguent tropical
- remediu împotriva arsurilor de soare – bogat în vitamina B3, fructul dragonului poate hidrata pielea arsă şi elimina căldura din zona afectată
Paula Dreve